ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Επίσκεψη του 3ου Δ.Σ. Λάρισας στο 5ο Γυμνάσιο

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας με την Διευθύντριά τους και δασκάλους του σχολείου τους επισκέφθηκαν το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των παιδιών για το νέο μαθησιακό περιβάλλον, προκειμένου να μεταβούν ομαλά σε αυτό.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου με την Υποδιευθύντρια και εκπαιδευτικούς του σχολείου ξενάγησαν τα παιδιά στη βιβλιοθήκη, τα εργαστήρια πληροφορικής, σε πρότυπες αίθουσες διδασκαλίας που έγιναν με συνεργασία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Ενημέρωσαν τους μικρούς μαθητές για τις δράσεις του σχολείου κατά τη φετινή σχολική χρονιά και τους ξενάγησαν σε εκθέσεις του σχολείου που γίνονται με αφορμή προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων και σχέδια δράσης στο πλαίσιο της εσωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

Αφουγκράστηκαν τις αγωνίες τους και απάντησαν στις ερωτήσεις που τους απασχολούσαν. Με προσοχή άκουσαν την επιθυμία τους να μετέχουν και αυτά στη διαμόρφωση του δικού τους χώρου και σε δράσεις του σχολείου. Στη συνέχεια ανέβηκαν στο εργαστήριο Φυσικής – Χημείας όπου τους περίμενε ο καθηγητής κ. Νατσιούλας Κωνσταντίνος, τους ξενάγησε στο χώρο, τους έδειξε βασικά όργανα βοηθητικά των μαθημάτων των θετικών επιστημών και έκανε επίδειξη με κάποια από αυτά, ώστε οι μαθητές/τριες να πάρουν μια πρώτη γεύση, βιωματικά, από το Γυμνάσιο.

Τέλος τα παιδιά βγήκαν στο προαύλιο. Εντύπωση τους έκανε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης που παρεμβάλλεται στα δυο σχολεία (Γυμνάσιο και Λύκειο), προβληματίστηκαν για το κοινό προαύλιο με τα παιδιά του Λυκείου, καθώς είναι μαθημένα να έχουν τον δικό τους αύλιο χώρο και έφυγαν χαρούμενα, ανανεώνοντας το σχολικό ραντεβού για τον Σεπτέμβριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ