ΣΤΗΝΕΙ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ Ο ΤΥΡΝΑΒΙΤΗΣ ΘΕΜΗΣ ΣΑΜΑΝΤΖΗΣ

Έντονες ήταν οι φήμες στα πολιτιστικά “πηγαδάκια ” της περιφέρειας που αναφερόταν σε πρόταση που έκανε ο Δήμος Σκιάθου εδώ και αρκετό καιρό ύστερα από έρευνα αλλά και την προτροπή των αρμόδιων υπηρεσιών προς τον Τυρναβίτη μουσικολόγο και μαέστρο Θέμη Σαμαντζή σχετικά με την επανασύσταση της φιλαρμονικής ορχήστρας του νησιού αλλά και τον σχεδιασμό των πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Το “paidis.com” επιβεβαίωσε την πληροφορία ύστερα από επικοινωνία με τον κ. Σαμαντζη ο οποίος μας ανέφερε τα εξής:

“Ο Δήμος Σκιάθου και ιδιαίτερα ο δήμαρχος κ. Θοδωρής Τζούμας αφουγκραζόμενος τις ανάγκες του νησιού, των πολιτών αλλά και έχοντας ο ίδιος την αίσθηση της προσφοράς και ανάδειξης του πολιτισμού του νησιού (συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή) εδώ και αρκετό καιρό μου έκανε την πρόταση.

Τον ευχαριστώ καταρχήν δημόσια μιας και δεν τον γνώριζα προσωπικά αλλά και ουδέποτε είχα κάποια σχέση με το νησί, ωστόσο κατέληξε στο άτομο μου.

Η αρχική πρόταση έγινε στην αρχή της πανδημίας με αποτέλεσμα όλο το εγχείρημα να καθυστερήσει. Όμως εδώ και λίγο καιρό η συνεργασία μας έχει επίσημα ξεκινήσει.

Χαίρομαι ιδιαίτερα αφού μετά από “διαπραγματεύσεις” που δεν ήταν εύκολες, αλλά με καλή θέληση, καταλήξαμε σε μια συμφωνία με την οποία θα επωφεληθεί και ο Τυρναβος με δεδομένο ότι η Φιλαρμονική Δήμου Τυρνάβου την οποία έχω τη τιμή να διευθύνω από το 2013 θα προχωρήσει σε αδερφοποίηση με τη Φιλαρμονική Δήμου Σκιάθου με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού τόσο του Τυρνάβου αλλά και της Σκιάθου.

Προς το παρών δεν μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες, αλλά είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει όλους αφού ο πολιτισμός είναι ο δρόμος που ενώνει”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ