ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ένα σημαντικό έργο με τίτλο «Τα Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά Ολύμπου, ως πρόκληση για διατήρηση της βιοποικιλότητας -Olympus+» έχει εγκριθεί προς υλοποίηση και εντάσσεται στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις 2021», στο πλαίσιο του μέτρου: «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες», στον άξονα: «Δράσεις διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος» και είναι διάρκειας 18 μηνών, από τις 1 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2023.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Στο πλαίσιο του έργου ο Χιονοδρομικός – Ορειβατικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σπαρμού Ελασσόνας «O Όλυμπος», έχει αναλάβει, πέρα από τις άλλες δράσεις, να υλοποιήσει τη Δράση 8 και για τον λόγο αυτό προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: «Τα αρωματικά –φαρμακευτικά φυτά του Ολύμπου-Πηγή ζωής και οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στο μυθικό βουνό», με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου -Ελασσόνας.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Ο διαγωνισμός ξεκινά στις 1 Απριλίου 2022 και λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 ( ώρα 24:00 ).

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΌΛΥΜΠΟ

Ο ΧΟΠΣ Σπαρμού , προκειμένου να βοηθήσει τη γνωριμία των πολιτών με τα ΑΦΦ του Ολύμπου , θα διοργανώσει μέσα στο 2022 , τρεις ορειβατικές εκδηλώσεις στο μυθικό βουνό με τίτλο: “ Στα μονοπάτια των θεών του Ολύμπου-Περπατώ, γνωρίζω και προστατεύω τα ΑΦΦ του Ολύμπου», που θα περιλαμβάνουν τη γνωριμία με τα φυτά στο φυσικό τους περιβάλλον, τη γευσιγνωσία τους, όπως επίσης επισκέψεις και ξεναγήσεις σε αγροκτήματα παραγωγής ΑΦΦ στον Όλυμπο.

Στις εξορμήσεις αυτές, που θα διαθέτουν οδηγό βουνού και ειδικό επιστήμονα- γεωπόνο, μπορούν να λάβουν μέρος και ενδιαφερόμενοι να φωτογραφίσουν τα ΑΦΦ και τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στο μυθικό βουνό, συγκεντρώνοντας φωτογραφικό υλικό, που στη συνέχεια θα καταθέσουν στον διαγωνισμό.

Για τις ημερομηνίες αυτών των εξορμήσεων στον Όλυμπο, αλλά και για όλες τις λεπτομέρειες και το πρόγραμμα , μπορείτε να επικοινωνείτε με τον ΧΟΠΣ Σπαρμού ( κ. Βίκυ Νίκου –Πρόεδρος Τηλέφ. 6937-261789, E-Mail : xossparmos@gmail.com ).

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ