Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α΄ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ 1884

Από την Κωνσταντινιά Πατσή και τον Ιωάννη Ν. Γιαννούλα

Με αφορμή τα εγκαίνια λειτουργίας του θεσσαλικού σιδηροδρομικού δικτύου, έργο της εκσυγχρονιστικής κυβέρνησης του Χαρίλαου Τρικούπη, ο βασιλιάς Γεώργιος Α΄ μαζί με τους πέντε βασιλόπαιδες (Κωνσταντίνο, Γεώργιο, Αλεξάνδρα, Νικόλαο και Μαρία) επισκέφθηκε τον Απρίλιο του 1884 το Βόλο, τη Λάρισα και κάποια χωριά της, τα Τέμπη, τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, όπως μας πληροφορούν οι εφημερίδες της εποχής, «Θεσσαλία»1 και «Παλιγγενεσία»2. Στη Λάρισα, κέντρο της περιοδείας του, έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής, στις 22 Απριλίου 1884.

Αρχικά, ο Γεώργιος Α΄ έφτασε στο λιμάνι του Βόλου από Χαλκίδα με το ατμόπλοιο «Αμφιτρίτη», συνοδευόμενο από τρία πλοία, το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής στις 22 Απριλίου τέλεσε τα εγκαίνια της σιδηροδρομικής γραμμής του άξονα Βόλος-Βελεστίνο-Λάρισα μέσα σε ζητωκραυγές και επευφημίες. Κατόπιν ο βασιλιάς με τη συνοδεία του και τους προσκεκλημένους επιβιβάζεται στην αμαξοστοιχία και μετά από τρεις στάσεις με ανάλογες εκδηλώσεις θερμής υποδοχής των κατοίκων ( Βελεστίνο, Αρμένιο, Μελία) φτάνει στις 1.20 μ.μ. στη Λάρισα με καύσωνα. Ο σταθμός είναι κατάμεστος από κόσμο, τα στρατιωτικά αγήματα είναι παρατεταγμένα, ενώ λίγοι εύζωνοι βρίσκονται κοντά στην πόρτα.

Ο βασιλιάς με στολή στρατηγού αποβιβάζεται μαζί με τους βασιλόπαιδες, το πυροβολικό αρχίζει τον χαιρετισμό τους και τους υποδέχονται ο δήμαρχος Λαρίσης με το δημοτικό συμβούλιο, όλοι οι πολιτικοί και στρατιωτικοί υπάλληλοι, οι βουλευτές, οι προϊστάμενοι των θρησκειών (χριστιανών, μουσουλμάνων, εβραίων), οι δικαστικοί υπάλληλοι, η ελληνοτουρκική επί των βακουφίων επιτροπή και μεγάλο πλήθος λαού. Η στρατιωτική μπάντα παιανίζει τον βασιλικό και τον εθνικό ύμνο και ο βασιλιάς με την ακολουθία του και τους προσκεκλημένους μπαίνουν σε υπαίθριο στέγαστρο, που είχε στολιστεί με μυρσίνες, σημαίες και άνθη.

Στο στέγαστρο ακολουθεί πλούσιο γεύμα με 200 περίπου συνδαιτημόνες. Λίγο πριν το τέλος του γεύματος ο ανάδοχος των Σιδηροδρόμων Θεσσαλίας, χρηματιστής, Θ. Μαυροκορδάτος όρθιος κάνει μια πρόποση προς τιμή του βασιλιά Γεωργίου, την οποία όλοι υποδέχονται με ζητωκραυγές υψώνοντας το ποτήρι με καμπανίτη, ενώ ο βασιλιάς απαντά λέγοντας: « Σας συγχαίρω από καρδιάς για την αποπεράτωσιν του πρώτου τμήματος του έργου σας. Μακάρι πολλά παρόμοια έργα να συντελεσθούν στο προσεχές μέλλον.

Με τέτοιου είδους κοινωφελή έργα προάγεται η ευημερία των λαών και συντελείται η αληθινή πρόοδός τους. Σας ευχαριστώ για την πρόποσίν σας και προπίνω υπέρ της πλήρους επιτυχίας αυτού του πολύ ωφέλιμου έργου και υπέρ της ευημερίας της πόλεως των Λαρισαίων. Ζήτω η Λάρισα!».

Μετά το γεύμα, ο βασιλιάς επιβιβάστηκε σε άμαξα και μπήκε στην πόλη, που απείχε 20΄ με τα πόδια από το σταθμό, με προορισμό τα ανάκτορα (στο χώρο του σημερινού Ωδείου), μέχρι τα οποία ήταν παρατεταγμένα στρατιωτικά αγήματα. Στους δρόμους είχε συγκεντρωθεί μεγάλο πλήθος που υποδέχονταν το βασιλιά με ζητωκραυγές και επευφημίες. Το πρωινό της Δευτέρας βρήκε τους δρόμους της Λάρισας με ένα ενθουσιώδες πλήθος κόσμου, που μόνο μετά τη δοξολογία στη Μητρόπολη και τη δεξίωση στα ανάκτορα αποσύρθηκε για σύντομη ανάπαυλα, αφού το απόγευμα συγκεντρώθηκε στο δημόσιο κήπο του Αλκαζάρ, όπου ο βασιλιάς με τους βασιλόπαιδες έκαναν τον προγραμματισμένο περίπατό τους.

Το βράδυ ο Γεώργιος Α΄ παρέθεσε στα ανάκτορα δείπνο στους ανώτερους αξιωματικούς, στους βουλευτές, στο μητροπολίτη και σε όσους είχαν τιμηθεί με παράσημα. Στους δρόμους γύρω από τα ανάκτορα άρχισαν να συγκεντρώνονται λαμπαδηφόροι με πυροτεχνήματα και σημαίες. Μετά το δείπνο ο βασιλιάς Γεώργιος απευθύνθηκε από τον εξώστη προς το συγκεντρωμένο πλήθος λέγοντας «Παιδιά μου, σας αγαπώ σαν πατέρας με όλη μου την καρδία. Ζήτω η Λάρισα! Ζήτω!» και ακολούθησαν ζωηρότατες επευφημίες και ο εθνικός ύμνος από τη φρουρά.

Την επόμενη μέρα ο Γεώργιος με τα παιδιά του επισκέφθηκε το Μακρυχώρι, τα Αμπελάκια και τα Τέμπη και επέστεψε στη Λάρισα.

ΠΗΓΕΣ
1. Θεσσαλία (Βόλος) φ 309 (25.4.1884) και φ 311 (2.5.1884)
2. Παλιγγενεσία (Αθήνα) φ 5970 (26.4.1884) και φ 5972 (28.4.1884)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ