Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΑΙΡΕΣΕ ΤΟΥΣ ΔΑΜΑΣΙΩΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρ. Τσιόπας, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΣΥΝ Πολιτεία δήμου Τυρνάβου

Με ανακοίνωση της παράταξής μας πριν δύο εβδομάδες ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να αναρτήσει δημοσίως τους πίνακες όσων έλαβαν αποζημίωση για τις ζημιές στην οικοσκευή και ιδιαιτέρως των χαρακτηρισμένων πράσινων σπιτιών.

Κάτι δεν έκανε σωστά ο Δήμαρχος, με αποτέλεσμα όπως λένε οι κάτοικοι στα καφενεία το Δαμάσι να χωριστεί στα δύο.

Μια εβδομάδα αργότερα με νέα ανακοίνωσή τους 35 κάτοικοι του Δαμασίου διαμαρτυρόμενοι (οι οποίοι απέστειλαν και εξώδικο στον Δήμαρχο) υπέβαλαν το ίδιο αίτημα.

Τώρα έρχεται ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας κ. Γρέπος Θεόδωρος και με ανάρτησή του ζητά από τις δημοτικές παρατάξεις να θέσουν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και με απόφασή του να αναγκάσει τον δήμαρχο να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία.

Νομίζω πως για την αποκατάσταση της ηρεμίας στο χωριό το αίτημά μας πρέπει να ικανοποιηθεί.

Έχω την υποχρέωση, εάν μέχρι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος δεν κάνει τίποτα, να θέσω το θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης που θα δεσμεύει τον Δήμαρχο να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία.

Για οποιοδήποτε λόγο αν υπάρχει αδικία (από αστοχία ή αβλεψία ή κάτι άλλο) πρέπει να αποκατασταθεί το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ισονομίας γιατί είναι σωστό και απαραίτητο να αποζημιωθούν όλοι όσοι έπαθαν ζημιά με τον σεισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ