ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΠΕ Η ΛΑΡΙΣΑ

Την εναντίωσή τους στη μετατροπή της περιοχής αλλά και ολόκληρης της χώρας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, εξέφρασαν το απόγευμα της Τετάρτης, σε Λάρισα και Καρδίτσα, εργαζόμενοι και νέοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα εργατικών σωματείων, επιτροπών ειρήνης και άλλων μαζικών φορέων.

Άλλωστε, με τη Συμφωνία για τις Βάσεις παραχωρούνται όλες οι στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές της χώρας στους Αμερικάνους. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται η 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νομό Μαγνησίας, όπου θα μπορούν μόνιμα να είναι εγκατεστημένες οι στρατιωτικές αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις.

Στη συγκέντρωση της Λάρισας, μίλησε ο Δημήτρης Τζιμούλης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Η Συμφωνία με τις ΗΠΑ υπηρετεί τον στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού κεφαλαίου και για χάρη των δικών του συμφερόντων οι ελληνικές κυβερνήσεις αναλαμβάνουν ρόλο “πρωτοπαλίκαρου” στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, εκθέτοντας τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους. Να δείξουμε τώρα την δύναμή μας, την αντίθεσή μας. Να μην επιτρέψουμε να μας βάζουν στην «μπούκα του κανονιού»! Αν αυτοί λένε πως “ήρθαν για να μείνουν” εμείς τους απαντάμε να “ξεκουμπιστούν να φύγουν”. Ούτε γη ούτε νερό στους ΑμερικαΝΑΤΟϊκούς φονιάδες»!

Εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης, μίλησε η πρόεδρος της, Δήμητρα Παπαστεργίου, η οποία ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Η “αναβάθμιση” του αεροδρομίου της Λάρισας με την ενίσχυση των μόνιμων εγκαταστάσεων, γίνεται ώστε οι ΗΠΑ να μπορούν να καλύψουν τα σχέδια και τις ανάγκες της αμερικανικής διοίκησης Ευρώπης – Αφρικής της Πολεμικής Αεροπορίας (USAFE – AFAFRICA), σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης με τη Ρωσία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, των Βαλκανίων, αλλά και όπου αλλού χρειαστεί. Εμείς οι Λαρισαίοι λοιπόν, έχουμε πρόσθετους λόγους να αγωνιστούμε για την κατάργηση αυτής της επαίσχυντης Συμφωνίας γιατί σε περίπτωση “θερμού επεισοδίου” υπάρχει πιθανότητα η πόλη μας – αλλά και όλη η Θεσσαλία – να μετατραπεί σε πόλο έλξης επιθέσεων με ανυπολόγιστες και οδυνηρές συνέπειες».

Χαιρετισμό έκανε και η πρόεδρος του συλλόγου εστιακών φοιτητών, Πολυξένη Μήτκα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως, «δεν δεχόμαστε να δίνουν όλες οι κυβερνήσεις δισεκατομμύρια για νατοϊκούς εξοπλισμούς και οι σχολές μας, οι εστίες , η φοιτητική μέριμνα να υποχρηματοδοτούνται».

Φωνάζοντας συνθήματα όπως, «Κλείστε τις βάσεις και τα στρατηγεία, εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), όπου «υποδέχτηκαν» τους διαδηλωτές δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. Εκεί, ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κάλεσε τους διαδηλωτές να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην κατάπτυστη Συμφωνία, διεκδικώντας την απόσυρσή της, καταδικάζοντας ταυτόχρονα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα που ευθύνονται για την εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία.

902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ