ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΑΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Α’ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Μία ολοκαίνουρια και πολύχρωμη αυλή θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν τα νήπια του Α’ παιδικού σταθμού Ελασσόνας, μετά την τοποθέτηση νέων οργάνων παιδικής χαράς και την αντικατάσταση δαπέδου.

Την ευκαιρία να διαπιστώσει την ολοκλήρωση των εργασιών είχε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠ κ. Θαν. Καλύβα και την αντιπρόεδρο κ. Ελ. Ταζέ, παρουσία της διευθύντριας του Οργανισμού κ. Βασ. Καραγιώργου. Όπως επισημάνθηκε, ο σχεδιασμός της νέας αυλής έγινε λαμβάνοντας υπόψιν, αφενός τη νομοθεσία που διέπει την δημιουργία και λειτουργία των παιδικών χαρών, αφετέρου τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τοποθεσίας εγκατάστασης, ενώ τα παιχνίδια που επιλέχθηκαν διαθέτουν σχετική πιστοποίηση.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την πλήρη ανακατασκευή της αυλής και την τοποθέτηση νέων οργάνων παιδικής χαράς στον Α΄ Παιδικό Σταθμό. Μετά από πολλά χρόνια η αυλή αναβαθμίστηκε, για να προσφέρει χαρά και χαμόγελο στα μικρούς μας φίλους. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του οργανισμού για τη μεθοδικότητα τους και την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, ώστε και τα παιδιά να παίζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον αλλά και το προσωπικό να νιώθει σιγουριά. Με ικανοποίηση βλέπουμε πως παρά τις αντίξοες συνθήκες, ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής, αρχίζει σταδιακά να ξεδιπλώνεται και να υλοποιείται. Τα παιδιά μας αξίζουν ασφαλείς, σύγχρονες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές, ασφαλείς χώρους φιλοξενίας με όλα τα σύγχρονα μέσα και αυτό επιδιώκουμε καθημερινά».

Τα όργανα που τοποθετήθηκαν είχαν ήδη επιλεγεί και παραγγελθεί βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας, με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των παιδιών. Έτσι τα νήπια στα διαλείμματά τους θα απολαμβάνουν το παιχνίδι τους σε ολοκαίνουργιες τσουλήθρες, κούνιες, σε ένα αισθητικά αναβαθμισμένο και ασφαλές περιβάλλον. Ο παλαιός εξοπλισμός της παιδικής χαράς επισκευάστηκε και συντηρήθηκε, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλής και επανατοποθετήθηκε στο χώρο της αυλής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ