Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΝΟΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Εκδήλωση διοργάνωσε η ΤΟ ΑΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ

«Η πρόταση του ΚΚΕ για το πανεπιστήμιο μπορεί να δώσει πνοή, δυναμική και αντοχή στους καθημερινούς αγώνες», τόνισε ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας στην εκδήλωση της ΤΟ ΑΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ, το μεσημέρι της Τετάρτης, συμπληρώνοντας «Στις 18 Μάη να γεμίσουν οι κάλπες των φοιτητικών εκλογών με τα ψηφοδέλτια της νίκης και του αγώνα»!

Ο Θανάσης Σγούρος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο περιβόητο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο που σχεδίασαν όλες οι έως τώρα κυβερνήσεις , επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως, « οι φοιτητές όμως ξέρουν πλέον από πρώτο χέρι τι σημαίνει η περίφημη , δήθεν «ευεργετική», επιχειρηματική δράση, που θα μετέτρεπε τα ελληνικά πανεπιστήμια σε ευρωπαϊκά .

Οι φοιτητές ξέρουν ότι σημαίνει :

– απαράδεκτες υποδομές με εστίες που υπολειτουργούν ή που αναγκάζουν τους φοιτητές να πλήρωνουν ενοίκιο για το δωμάτιο τους όπως εδώ στη Λάρισα

– Εργολάβοι στις λέσχες σίτισης και εκβιασμοί στους φοιτητές για μεγαλύτερες επιδοτήσεις

– Άθλιες συνθήκες στις εστίες , γιατί οι δαπάνες είναι «μη επιλέξιμες»

– Βιβλία που θα δίνονται μόνο..ψηφιακά, όταν ένας φοιτητής θα πρέπει να βγάλει τα μάτια του για να διαβάσει χιλιάδες σελίδες ψηφιακά

– Ελλείψεις σε καθηγητές και προσωπικό καθαριότητας

– Εκατομμύρια για την έρευνα των επιχειρήσεων και ψίχουλα για την έρευνα που αφορά τις λαϊκές ανάγκες».

Κάλεσε τους φοιτητές, «να πάρουν θέση στον αγώνα, στο κίνημα, με όπλο την πρόταση του ΚΚΕ για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών, σε μια νέα κοινωνία. Να στείλουν στα σκουπίδια οι φοιτητές τον νέο νόμο υποβάθμισης των σπουδών που ετοιμάζουν . Όπως πάγωσαν την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας και την εφαρμογή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, όπως έβαλαν εμπόδια στην επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ, όπως κατάφεραν να αφήσουν στα χαρτιά μια σειρά διατάξεις των προηγούμενων νόμων, τις οποίες τώρα επαναφέρει η κυβέρνηση σε νέο περιτύλιγμα.»

Κλείνοντας, κάλεσε στην κάλπη των φοιτητικών εκλογών να αναδείξουν πρώτη δύναμη την «Πανσπουδαστική ΚΣ», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως, «η φωνή της διεκδίκησης μπορεί να ακουστεί μόνο με ψήφο στην Πανσπουδαστική . Γιατί μόνο έτσι θα δυναμώσουν οι σύλλογοι που παλεύουν πανελλαδικά για τις διεκδικήσεις των φοιτητών. Γιατί κάθε ψήφος στην Πανσπουδαστική μετατρέπεται σε στήριξη στο δυνάμωμα του αγώνα που είναι αναγκαίος σήμερα. Για να γίνει πράξη το σύνθημα και να αφήσουμε μόνους τους όσους έπαιξαν με τις ανάγκες των φοιτητών , όσους καταδίκασαν τις λαϊκές οικογένειες στην ακρίβειας, τη νεολαία στη μισή δουλειά με μισή ζωή» .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ