ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη», με τίτλο «ΝΟΣΤΟΣ ρίζα μ’ και κλαδί μ´» του θιάσου «Τεμετέρ». Η θεατρική παράσταση διοργανώνεται από την Ένωση Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας, με την υποστήριξη του Δήμου Ελασσόνας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

Νόστος σημαίνει επιστροφή στην πατρίδα, σημαίνει νοσταλγία, λαχτάρα, προσμονή, σημαίνει ψυχικό πόνο και όλα αυτά τα συναισθήματα θα ενσαρκώσουν ο Τάκης Βαμβακίδης, η Μάγδα Πένσου, ο Αλέξης Παρχαρίδης και η Ελένη Νεανίδη στο έργο του Δημήτρη Πιπερίδη σε σκηνοθεσία του Τάκη Βαμβακίδη.
Μια παράσταση που θα γίνει ορόσημο στον ψυχισμό των ποντίων και όλων των ξεριζωμένων ανθρώπων.

Το έργο:

Μια οικογένεια ευκατάστατων εμπόρων τη Τραπεζούντας στοιβαγμένη σε ένα φτωχικό διαμέρισμα στο λιμάνι του Βατούμ. Τι τους ξημερώνει; Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον τους σε μια πόλη τόσο κοντινή, αλλά και τόσο διαφορετική από τη δική τους; Στο αποκορύφωμα της ιστορικής του περιπέτειας ένας λαός που σύντομα δε θα έχει πατρίδα, αναζητά ένα αύριο. Μπορεί να το βρει στην Ελλάδα, τη χώρα που έμαθαν να αγαπούν, αλλά δεν την είδαν ποτέ;

Όσο η αβεβαιότητα μεγαλώνει, παλιά μυστικά έρχονται στην επιφάνεια. Ίσως είναι καλύτερο να κλείσουν οριστικά τις πληγές του παρελθόντος, πριν πάρουν στο δρόμο για την Ελλάδα. Γιατί ο χρόνος τρέχει εις βάρος τους και το ξέρουν.

Μια χαρακτηριστική αλλά άγνωστη στους πολλούς πτυχή του δράματος του Ελληνισμού του Πόντου: οι μέρες στο Βατούμ, όταν χιλιάδες Πόντιοι τόσο από τον ίδιο τον ιστορικό Πόντο όσο και από τις ακμάζουσες άλλοτε κοινότητες της καταρρέουσας τσαρικής Ρωσίας «συνωστίζονται» αναμένοντας το καράβι που θα τους φέρει στην Ελλάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ