ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!!

Η αντίδραση του Εργατικού Κέντρου στο νομοσχέδιο «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις»

Στην προχθεσινή ολομέλεια της Βουλής ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον βαρύγδουπο τίτλο «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις».

Πίσω από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βρίσκεται η ενίσχυση της εμπορευματοποίησης και της επιχειρηματικής δράσης σε βάρος της Υγείας του λαού, πολιτική που η πανδημία έδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο πόσο εγκληματική είναι. Συγχρόνως ενισχύονται τα χαρακτηριστικά του ΕΟΠΥΥ ως «ιδιωτικού ασφαλιστικού οργανισμού», αφού θεσμοθετούνται κριτήρια ποιότητας που θα ελέγχονται από ιδιωτικές εταιρείες και στην ουσία θα κόβουν από αναγκαίες εξετάσεις και παροχές.

Προβλέπει επίσης τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι συνεχίζεται η προσαρμογή των δημόσιων νοσοκομείων στην επιχειρηματική λειτουργία τους, προκειμένου να αυξήσουν την «αυτοχρηματοδότησή» τους μέσα από το άμεσο ή έμμεσο «γδάρσιμο» των ασθενών. Η παρούσα ρύθμιση φυσικά δεν είναι κάτι καινούριο, αφού ενεργοποιεί παλιότερο νόμο του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο διατήρησε σε πλήρη ισχύ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, διευκολύνοντας τώρα τη ΝΔ.
Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, που απ’ όπου κι αν το πιάσει κανείς «λερώνεται». Για αυτό τον λόγο οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι και ο λαός συνολικότερα είναι ανάγκη να απορρίψουν το νομοσχέδιο και να διεκδικήσουν :
• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στην Υγεία
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών.
• Σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές και εξοπλισμό.
• Κατάργηση κάθε πληρωμής και εισφοράς για την Υγεία.
• Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
• Αποκλειστικά Δημόσιο-Δωρεάν Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με πλήρως ανεπτυγμένο, στελεχωμένο κι εξοπλισμένο κρατικό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ