Η ΛΑΡΙΣΑ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ

Κορυφώνονται σήμερα οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Λάρισας Αγιο Αχίλλιο ενώ χθες με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε ο πολυαρχιερατικός εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, αναφερθείς στο πρόσωπο του Αγίου Αχιλλίου και “στην Αναστάσιμη χαρά που πρέπει να έχουμε καθημερινά στη ζωή μας”.

οι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, προσκεκλημένοι του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ενώ ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία των Λειψάνων του Αγίου.

Ο Ποιμενάρχης , δια θερμών λόγων, αμέσως μετά τη δέηση και την ακολουθία της αρτοκλασίας, ευχαρίστησε πρωτίστως, τους Ιεράρχες για την παρουσία τους, ενώ τόνισε το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των φορέων της Θεσσαλίας, ιδίως της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων σε τομείς της καθημερινότητας, αλλά και για την προετοιμασία της γιορτής. Συνεχάρη τον λαό της Λάρισας για τη μαζική του συμμετοχή στους εορτασμούς του πολιούχου και τους ευχαρίστησε διότι “όχι απλώς συμμετείχαν, αλλά συμμετείχαν προσευχητικά αναδεικνύοντας την ευγένεια και τον πολιτισμό της θεσσαλικής ψυχής”. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα της περιοχής και στην εξέλιξη τους κατά την παρελθούσα χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος πιστών Λαρισαίων μαζί με τον κλήρο της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και πολλούς κληρικούς, που συνέρρευσαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσεύχονται στον Άγιο Αχίλλιο και προσκυνούν από χθες το απόγευμα, που άνοιξε η Λάρνακα, τα λείψανα του Αγίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ