Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ 11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Η απάντηση του Δ. Δεληγιάννη στον Αθ. Μαμάκο

Για την ενημέρωση των συμπολιτών μας για το θέμα που δημιουργήθηκε για την ύπαρξη φύλακα στο 11ο Δημοτικό Σχολείο κάποιες απαραίτητες διευκρινήσεις:

1.Η ύπαρξη πρωινής βάρδιας σχολικού φύλακα θα συνεχιστεί. Προγραμματίζεται να υπάρχει και απογευματινός φύλακας. Εδώ, ωστόσο, είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι τα καθήκοντα των σχολικών φυλάκων αναφέρονται στα σχολικά κτήρια και τις υποδομές και όχι για την τήρηση της τάξης του σχολείου σε ώρες λειτουργίας.

  1. Ποτέ δεν τέθηκε θέμα για την μη ύπαρξη φύλακα στο 11ο Δημοτικό Σχολείο. Το όποιο ζήτημα δημιουργήθηκε μετά από επίμονο αίτημα του ίδιου του φύλακα για την μετακίνησή του σε άλλο σχολείο μετά το περιστατικό της επίθεσης σε εκπαιδευτικούς. Μετά από συνεννοήσεις, αντιμετωπίστηκε άμεσα από την υπηρεσία με τον καλύτερο τρόπο.
  2. Η απογευματινή βάρδια φύλακα στο συγκεκριμένο σχολείο κρίθηκε απαραίτητη με ομόφωνη απόφαση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Προηγήθηκε παρέμβαση του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου, με στόχο την πρόληψη πιθανών ζημιών από την απογευματινή λειτουργία του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας προγράμματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την πρόληψη της μαθητικής διαρροής. Ένα πρόγραμμα που είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ.

Κλείνοντας, απευθύνω και πάλι έκκληση για τη συνεργασία των φορέων, του Σχολείου και του Πανεπιστημίου, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μαθητικής διαρροής ιδιαίτερα μετά την πανδημία. Δεν υπάρχουν περιθώρια για δράσεις και παρεμβάσεις χωρίς συνεργασία και κοινό σχεδιασμό. Ο Δήμος Λαρισαίων θα συνεχίσει στη βάση και του δικού του ρόλου να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση και υπάρχουν οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Προς τον φίλο και συνάδερφο στο Δημοτικό Συμβούλιο Θανάση Μαμάκο, που έχει φιλοδοξίες και για το μέλλον, μια παράκληση: πριν από την όποια ανακοίνωση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να ζητά ενημέρωση από την υπηρεσία για τα πραγματικά περιστατικά. Είμαι σίγουρος ότι δεν έχει αμφιβολία πως θα έχει πάντοτε την πληρέστερη ενημέρωση. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για άγονες αντιπαραθέσεις.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Δεληγιάννης

Αντιδήμαρχος Διοίκησης. Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ