ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150.000 ΑΤΟΜΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. – ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μαζική προσέλευση κόσμου και ουρές σε εκλογικά τμήματα παρατηρήθηκαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάδειξη του προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Για τον λόγο αυτό, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε την παράταση κατά μία ώρα των εκλογών, με τις κάλπες να κλείνουν στις 9 το βράδυ (ενώ σε ορισμένα τμήματα με ουρές, παρατάθηκε περαιτέρω η διαδικασία).

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, από τις 5 το απόγευμα έσπασε το φράγμα των 100.000 ψηφοφόρων (εγγεγραμμένοι σε τάμπλετ) και ήδη έχουν ψηφίσει πάνω από 150.000 άτομα.

Μαζική ήταν η ροή εγγραφής νέων μελών. Είναι ενδεικτικό ότι η αναλογία παλιών και νέων μελών είναι περίπου ένα προς δύο. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διπλασιάσει τα μέλη του. Σημειώνεται ότι τα εγγεγραμμένα μέλη στα τέλη του Μαρτίου άγγιζαν μόλις τα 61.600, ένας αριθμός που βεβαίως δεν απηχεί –σε καμία περίπτωση– την πραγματική εικόνα των φίλων του κόμματος.

ΣΤΗΝ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανάλογο ήταν το κλίμα και στο νομό Λάρισας όπου περισσότερα από 2.000 άτομα προσήλθαν στις κάλπες. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία στην πόλη της Λάρισας ψήφισαν για πρόεδρο 1.255 άτομα εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία ήταν νέα μέλη ενώ στον Τύρναβο ψήφισαν 136 άτομα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ