Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η “ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ”

Με το παρόν κείμενο θέλουμε να εκφράσουμε την διαμαρτυρία, καθώς και την αγανάκτησή μας, όσον αφορά την υποβάθμιση του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στον Αμπελώνα και όπως πληροφορούμαστε και το κλείσιμό του.

Στον Αμπελώνα, ο οποίος σύμφωνα με την προηγούμενη απογραφή φαίνεται να έχει 7000 κατοίκους ενώ στην πραγματικότητα μαζί με τον Βρυότοπο ξεπερνάει τις 10.000, θεωρούμε επιβεβλημένη την ύπαρξη ενός οργανωμένου υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ, τόσο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων όσο και των επιχειρήσεων.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς των όγκο της αλληλογραφίας μόνο (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΤ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ κ.λπ.) καθώς και την ανάγκη πληρωμής των ηλικιωμένων συνταξιούχων κάθε μήνα για να καταλάβει κάποιος την αναγκαιότητα μίας εύρυθμης λειτουργίας του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στον Αμπελώνα.

Αυτή τη στιγμή στο υποκατάστημα του Αμπελώνα απασχολείται μόνο ένας υπάλληλος ο οποίος στην προσπάθειά του να εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες της περιοχής διατηρεί ανοιχτό το κατάστημα από τις 8 μέχρι τις 11.00 το πρωί και κατόπιν να διανέμει την αλληλογραφία σε όλο τον Αμπελώνα και το Βρυότοπο ! Αποτέλεσμα αυτού είναι να δημιουργείται σε καθημερινή βάση ουρά συμπολιτών μας, οι οποίοι περιμένουν από τα χαράματα για να εξυπηρετηθούν και δυστυχώς οι περισσότεροι δεν τα καταφέρνουν.

Τραπεζικές κάρτες οι οποίες έχουν χρεωθεί στους πολίτες από τις τράπεζες, καθώς και πληρωμένες παραγγελίες δεν παραδίδονται ποτέ με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να χάνονται χρήματα. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί και η ευθύνη των ΕΛΤΑ στην οικονομική ζημιά των πολιτών.

Πιστεύουμε ότι μία υπηρεσία όπως τα ΕΛΤΑ στα πλαίσια της Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης θα πρέπει να βλέπει όχι μόνο το οικονομικό όφελος αλλά και γενικότερα το κοινωνικό συμφέρον.

Πρέπει όλοι μαζί να αντιδράσουμε ώστε να εμποδιστεί αυτή η αρνητική εξέλιξη του θέματος για το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Αμπελώνα, που το πιο πιθανό είναι να οδηγηθεί σταδιακά σε οριστικό κλείσιμο .

Ας καταλάβουμε ότι ο Αμπελώνας μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν θα καταλήξει σε χειρότερη κατάσταση από ότι υπήρξε πάρα πολλά χρόνια πριν. Οι επαγγελματίες του Αμπελώνα θα δεχτούν ακόμη ένα χτύπημα το οποίο θα τους οδηγήσει σε καταστροφή, δεδομένου ότι η Τράπεζα όπως και τα ΕΛΤΑ αποτελούσαν σημεία έλξης πολιτών και εν δυνάμει πελατών για τις επιχειρήσεις του.

Οι δημότες της Δ.Ε. Αμπελώνα θα δυσκολευτούν πολύ λόγω των αποστάσεων αλλά και της μη ύπαρξης μέσων μαζικής μεταφοράς και έτσι δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε για τα άκρως απαραίτητα.
Θεωρούμε ντροπή εν έτει 2022 να συμβαίνουν όλα τα παραπάνω και αναμένουμε για τη θετική πρόσβαση του ζητήματος.

Με τιμή,
Η Δημοτική Παράταξη
«Η Πόλη που Θέλουμε»