ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δράσεις για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την καλλιέργεια πνεύματος προσφοράς – αλτρουισμού για το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν από μαθητές και εκπαιδευτικούς του 2ου Γυμνασίου Λάρισας. Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιήθηκαν τα εξής:

Α) Μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου επισκέφτηκαν την παραπήνεια περιοχή του Αλκαζάρ. Ενημερώθηκαν από τον κ. Βούρο Παναγιώτη, περιβαλλοντολόγο της υπηρεσίας περιβάλλοντος Θεσσαλίας, για την αναγκαιότητα ύπαρξης του περιβάλλοντος στη ζωή τους αλλά και την προστασία του. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την σημασία της Κυκλικής Οικονομίας που προκύπτει μεταξύ άλλων και με την ανακύκλωση.
Τέλος, προέβησαν στον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου και υποσχέθηκαν να συμβάλουν ανιδιοτελώς στη διατήρηση του.

Β) Μαθητές της Γ΄ Τάξης συμμετείχαν στη δράση με θέμα «Εθελοντισμός και Περιβάλλον» στο Πάρκο Χρωμάτων στο Χατζηχαλάρ. Είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και την εθελοντική προσφορά των ανθρώπων στην ανάπτυξη και διατήρησή του.

Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Αλεξούλης Ιωάννης, η Δ/ντρια Πρασίνου κ. Παπαδοπούλου Αγγελική, Γεωπόνος, και ο υπεύθυνος για προγράμματα Erasmus κ. Μανούσιος Χρήστος, Περιβαλλοντολόγος.

Στη συνέχεια προχώρησαν σε δεντροφύτευση στο συγκεκριμένο πάρκο με την καθοδήγηση του κ. Μανούσιου. Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν αμείωτος καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Ευχή και ελπίδα όλων είναι αυτές οι ενέργειες της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων να συνεχιστούν και να επεκταθούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ