172.000 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Βασίλης Κόκκαλης, βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Το βράδυ της «γλυκιάς ήττας» με 31,5% της 7ης Ιουλίου 2019 ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί την αντιστοίχιση του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ με τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ, που πριν τρία χρόνια είχε γύρω στις 30.000 μέλη. Αυτός ο αριθμός διπλασιάστηκε μέσα σε συνθήκες πανδημίας, ξεπερνώντας τις 60.000 και πλέον, μετά τις εκλογές της Κυριακής, σχεδόν τριπλασιάστηκε και είμαστε όλοι υπερήφανοι γι’ αυτό.

Νιώθουμε υπερηφάνεια γιατί είμαστε το μόνο κόμμα στην Ελλάδα κι από τα λίγα στην Ευρώπη με 172.000 ενεργά μέλη. Αν μη τι άλλο, η στρατηγική της διεύρυνσης, την οποία υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις, δικαιώθηκε κι αυτό φαίνεται κι από τα αποτελέσματα της Κεντρικής Επιτροπής όπου στελέχη της νέας φουρνιάς, αλλά και της νέας γενιάς σημείωσαν πολύ υψηλές επιδόσεις.

Δεν ήταν αυτονόητο ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο ούτε αποτέλεσε προϊόν συγκυριών. Δουλέψαμε όλοι πολύ και κυρίως μαζί ώστε σήμερα να μπορούμε να καμαρώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τις λιγότερες αναταράξεις και τη μεγαλύτερη ενότητα.
Αποκαλύφθηκε ο φόβος των πολιτικών μας αντιπάλων

Τι χρεία έχουμε άλλων αποδείξεων, άλλωστε, από τις αντιδράσεις των πολιτικών μας αντιπάλων, οι οποίες αποκάλυψαν το φόβο τους για την επερχόμενη πολιτική αλλαγή; Αναρωτιούνταν γιατί ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, λες κι εμποδίστηκε κάποιος άλλος να θέσει υποψηφιότητα σε μια διαδικασία- γιορτή της δημοκρατίας.

Κατανοώ γιατί στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θέλουν να απαλλαγούν από έναν τόσο δύσκολο αντίπαλο, όπως ο Τσίπρας. Μόνο που οι προοδευτικοί, δημοκρατικοί πολίτες απέδειξαν και την Κυριακή με τη μαζική τους υπερψήφιση του προέδρου μας ότι εκείνος έχει έρθει για να μείνει πολύ καιρό ακόμα.

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έφτασαν να συγκρίνουν και μήλα με ντομάτες προκειμένου να αποδείξουν δήθεν ότι στις δικές τους διαδικασίες είχαν μεγαλύτερη συμμετοχή. Αλήθεια, δεν αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολο είναι στην εποχή μας για έναν πολίτη να πάρει την απόφαση να εγγραφεί σε ένα κόμμα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της συμμετοχής κι όχι απλώς της επιδοκιμασίας; Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να έβλεπα κάτι ανάλογο και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ να συμβαίνει υπό την επίβλεψη ενός τόσο έγκριτου επιστήμονα, όπως συνέβη στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον Ηλία Νικολακόπουλο, αντί να τους πέφτουν τα συστήματα ή να συγκεντρώνουν καταγγελίες για διπλοψηφίες και τριπλοψηφίες…

Ο αγώνας είναι μπροστά

Όπως κι αν έχει, ο αγώνας είναι μπροστά κι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για όλους μας είναι τα 110.000 νέα μέλη, μαζί βεβαίως με τους 62.000 παλιούς, να παραμείνουν ενεργά στη γειτονιά τους, στην εργασία τους, στο κοινωνικό τους περιβάλλον. Να τα κάνουμε να νιώσουν συμμέτοχα στις αποφάσεις που λαμβάνουμε κι ένα πολύ καλό εργαλείο για να το πετύχουμε είναι τα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα που εγκρίθηκαν στο νέο καταστατικό. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, άλλωστε, έχει δεσμευτεί ότι τα μέλη θα ψηφίσουν- με μια πολύ εύκολη διαδικασία που θα τους πάρει μόνο μερικά λεπτά μπροστά στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή ή από το κινητό τους τηλέφωνο- ακόμα και για τις κυβερνητικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Δεν είναι, όμως, πρωτίστως ζήτημα τεχνολογίας η ενεργοποίηση των μελών, αλλά πολιτικής βούλησης για περισσότερη και λαϊκότερη δημοκρατία. Την έχουμε αυτή τη βούληση, το αποδείξαμε και θα το αποδείξουμε ξανά στους νέους, όμορφους αγώνες που ακολουθούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ