Ο ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Μήνυμα του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών

Η 19η Μαϊου, με νόμο του 1994, έχει ορισθεί ως ημέρα μνήμης και τιμής των θυμάτων της Γενοκτονίας που υπέστη από τους Νεότουρκους ο Ποντιακός Ελληνισμός .

Το υψηλό εθνικό φρόνημα και η ελληνική συνείδηση των 353.000 σφαγιασθέντων Ποντίων αποδεικνύει ότι είναι ευθύνη και χρέος μας να μεταδώσουμε την ιστορική μνήμη και να αγωνιστούμε για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Η πράξης μας αυτή αποτελεί το καλύτερο μνημόσυνο και τη μεγίστη απόδοση της οφειλόμενης τιμής και επιβράβευσης των αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου, για το πνεύμα ελευθερίας, ανεξαρτησίας και αντίστασης που επέδειξαν έναντι της γενοκτονικής βαρβαρότητας των τσετών του Κεμάλ και του Τοπάλ Οσμάν.

Ταυτόχρονα αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη αρχών και αξιών αλλά και σφυρηλάτησης του σθένους και του ηθικού των επερχομένων γενεών, που τόσο αναγκαία είναι στις μέρες μας, με τις δυσκολίες που βιώνουμε ως χώρα αλλά και τις τάσεις επανάληψης του επεκτατικού αναθεωρητισμού, των αυταρχικών συμπεριφορών , αλλά και των γενοκτονικών διαθέσεων που ακόμη και σήμερα διέπουν την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε περήφανοι ως δημοτική Παράταξη, διότι προσφάτως το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου υιοθέτησε την πρόταση που καταθέσαμε για την ανέγερση Μνημείου Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στον Τύρναβο. Η απόφαση αυτή τιμά το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου και πρέπει να γίνει αντιληπτή ως ένα ακόμη λιθαράκι της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ