ΑΥΡΙΟ ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Κάλεσμα στον λαό της Λάρισας, να πάρει μέρος μαζικά στη Πορεία Ειρήνης που οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ) αύριο Κυριακή 22 Μάη, στις 6.30μ.μ. με τόπο συγκέντρωσης και εκκίνησης την Πλατεία Ταχυδρομείου και τερματισμό την 110 Π.Μ., απηύθυναν χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η πρόεδρος Δ. Παπαστεργίου και τα μέλη της επιτροπής.

Οπως ανέφερε η κ. Παπαστεργίου η μαζική συμμετοχή θα εκφράσει τη μαχητική καταδίκη του πολέμου στην Ουκρανία και της εμπλοκής της χώρας μας σ’ αυτόν, στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, ώστε να μην εγκλωβιστεί καμιά λαϊκή συνείδηση στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα, που θέλει να στοιχίσει τον λαό πίσω από τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, που ευθύνονται για χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες.

“Στο επίκεντρο όλης αυτής της δράσης, προβάλλουν μεγάλης σημασίας στόχοι: Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, να σταματήσει, να ματαιωθεί οποιαδήποτε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων. Κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός και αξιωματικός στις ιμπεριαλιστικές αποστολές. Αυτά είναι τα συνθήματα και το περιεχόμενο που δίνουν ουσιαστική αξία και νόημα στην Πορεία Ειρήνης, που φέτος συμπίπτει με τη μέρα δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη.
Ως Επιτροπή Ειρήνης από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για έναν άδικο, ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπου συγκρούονται από τη μια οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία, και το μάρμαρο το πληρώνουν ο ουκρανικός, ο ρωσικός και οι άλλοι λαοί της περιοχής.
«Καλοί» και «κακοί» ιμπεριαλιστές δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό ο λαός δεν πρέπει να μπει στο ψευτοδίλημμα να διαλέξει στρατόπεδο ληστή. Τόσο οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, όσο και η Ρωσία έχουν τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή, που είναι ξένα, εχθρικά προς τις ανάγκες και τα πραγματικά συμφέροντα των λαών.
Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, συνεχίζει την πολιτική εμπλοκής της χώρας µας στους επικίνδυνους για το λαό γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς για τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Η παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας όχι μόνο δεν προστατεύει τον λαό, αλλά αντίθετα τον βάζει για τα καλά στο στόμα του λύκου
Στη πόλη μας, η αεροπορική βάση στην πράξη πλέον λειτουργεί ως κόμβος υποστήριξης και διασποράς αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή. Η νέα παρουσία των MQ-9 Reaper και τα έργα δεκάδων εκατ. ευρώ στο αεροδρόμιο της 110 ΠΜ με σκοπό την δημιουργία μόνιμων υποδομών για τις ανάγκες της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ευρώπης – Αφρικής (USAFE – AFAFRICA), αντίστοιχα η βάση στο Στεφανοβίκειο, η μετατροπή του λιμανιού του Βόλου σε πύλη προώθησης των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων στο πολεμικό μέτωπο μόνο ασφάλεια δεν μπορεί να προσφέρει στον λαό της περιοχής μας, αφού γινόμαστε «μαγνήτης» σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο πολεμικής σύγκρουσης”, σημείωσε στην εισήγησή της η κ. Παπαστεργίου.

Κλείνοντας κάλεσε τον λαό να προβληματιστεί: Με ποιον τρόπο συμβάλλει στην ειρήνη η μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο; Με ποιον τρόπο συμβάλλει στην ειρήνη η αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και πολεμικού υλικού στο πλαίσιο των αποστολών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ κατά άλλων λαών;

“Για εμάς, μοναδική διέξοδος αποτελεί το παραπέρα, αποφασιστικό δυνάμωμα του αγώνα για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Γιατί πιστεύουμε – και αποδεικνύεται και ιστορικά – ότι αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας, που απαντά στα συμφέροντα και τις ανάγκες των λαών και ταυτόχρονα δίνει ουσιαστικό περιεχόμενο στη σύγχρονη αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική δράση”, κατέληξε η πρόεδρος στην εισήγησή της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ