ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΑΝΟΙΞΕ ΕΚ ΝΕΟΥ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 30/6 ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι https://tetragonika.govapp.gr/ και θα δέχεται ηλεκτρονικά δηλώσεις, που θα αφορούν στον καθορισμό επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτων. Η πλατφόρμα για τις δηλώσεις θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022.

Η ρύθμιση για τη δήλωση των τετραγωνικών στους Δήμους αφορά τους ιδιοκτήτες κτισμάτων ή οικοπέδων που δεν τα έχουν δηλώσει στον δήμο καθώς και όσους έχουν δηλώσει ακίνητα με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό, όπως διαμερίσματα, μονοκατοικίες, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, βοηθητικούς χώρους κτιρίων και πολυκατοικιών, βιοτεχνικούς και βιομηχανικούς, νόμιμα ή τακτοποιημένα αυθαίρετα.  Καλύπτει τις επιφάνειες ακινήτων που είχαν δηλωθεί ελλιπώς, επιφάνειες ακινήτων τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ αλλά και τις επιφάνειες ακινήτων που δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί ποτέ ή έχει διακοπή η ηλεκτροδότηση τους.

Όσοι υποβάλουν δηλώσεις και αποκαλύψουν τον πραγματικό αριθμό των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους στους δήμους, όπως αυτός είναι ήδη δηλωμένος στο Ε9 της Εφορίας, θα απαλλαγούν πλήρως από αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών, προστίμων και προσαυξήσεων (που φθάνουν μέχρι και το 200%) για χρονικές περιόδους πριν από το 2020.

Οικόπεδα εντός σχεδίου και εντός οικισμού δηλώνονται.

Για τα κτίσματα εκτός σχεδίου, (π.χ. γεωργικές αποθήκες, γεωτρήσεις, βιοτεχνικά κτίρια κ.λ.π.),  θα πρέπει να δηλωθεί η πραγματική τους επιφάνεια.

Όσοι ιδιοκτήτες κατέχουν βοηθητικούς χώρους σε πολυκατοικίες, όπως υπόγεια γκαράζ ή αποθήκες που ρευματοδοτούνται από κοινόχρηστα ρολόγια, πρέπει να δηλωθούν.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ