Ο Θ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Τοποθέτηση του προέδρου της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Πήλιο

Σημαντική ήταν η τοποθέτηση του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Δημάρχου Κιλελέρ κ. Αθ. Νασιακόπουλου στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Κ.Ε.Δ.Ε., η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου με τίτλο «Λειτουργία των Δήμων σε περιόδους κρίσης. Νομικές και Διοικητικές προκλήσεις» στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Ο κ. Νασιακόπουλος απευθυνόμενος στο ακροατήριο αλλά και στην Γ.Γ. του ΥΠΕΣ κα Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη και στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχολούν έντονα την καθημερινότητα και τη λειτουργία των Δήμων.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα ζητήματα του ελέγχου που υπόκεινται οι ΟΤΑ τονίζοντας ότι θα πρέπει να είναι έλεγχοι νομιμότητας και όχι έλεγχοι σκοπιμότητας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους ελέγχους των έργων λέγοντας ότι οι συγκεκριμένοι έλεγχοι δεν πρέπει να στοχεύουν στις διαδικασίες εκτέλεσης αλλά στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του έργου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη λειτουργία των Δήμων, στα καθημερινά και ανυπέρβλητα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως για την έλλειψη υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων. Απόρροια αυτής της παθογένειας είναι η αδυναμία υλοποίησης αρμοδιοτήτων που αποδόθηκαν από την Κεντρική Εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς να υπολογιστούν σε βάθος όλα τα κριτήρια επάρκειας των ΟΤΑ. Παράδειγμα είναι η εφαρμογή του εσωτερικού ελέγχου που σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει αδυναμία υλοποίησής του.

Κλείνοντας έδωσε θερμά συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μιχαήλ Μιτζικό για την άρτια οργάνωση αυτής της πολύ σημαντικής και ενημερωτικής ημερίδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ