ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το νέο Σχέδιο «Στέγαση και Εργασία στο Δήμο Λαρισαίων ΙΙ» το οποίο θα υλοποιηθεί από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και πιο συγκεκριμένα από τη Δ/ση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας και από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗΚΕΛ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που επιλέγεται ο Δήμος Λαρισαίων ως δικαιούχος φορέας υλοποίησης ενός τέτοιου προγράμματος εκτεταμένης κοινωνικής παρέμβασης.

Σύμφωνα με το νέο Σχέδιο, ο Δήμος Λαρισαίων θα στεγάσει 28 άτομα σε 25 νοικοκυριά για 24 μήνες καλύπτοντας , δαπάνες οικοσκευής και λοιπών λειτουργικών αναγκών. Με στόχο την επανένταξη στον κοινωνικό ιστό ,καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, θα υλοποιούνται ενέργειες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης , δράσεις εργασιακής συμβουλευτικής και κατάρτισης καθώς και τοποθέτηση των ωφελούμενων σε νέες θέσεις εργασίας με την αντίστοιχη κάλυψη του μισθολογικού κόστους.

Η διασύνδεση των ωφελούμενων με την αγορά εργασίας θα επιτευχθεί μέσω ατομικών και ομαδικών συνεδριών εργασιακής συμβουλευτικής με στόχο την ενίσχυση των ατομικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων τους.

Τέλος, σημαντικό ρόλο στην επιτυχή υλοποίηση και αυτού του προγράμματος διαδραματίζει η διατήρηση συνέργειας και διασύνδεσης του υφιστάμενου δικτύου εργοδοτών, φορέων εργαζομένων, επιχειρήσεων κ.τ.λ.

Οι κατοικίες που θα εκμισθωθούν για τη φιλοξενία των ωφελούμενων θα πρέπει να βρίσκονται κατά προτεραιότητα εντός της πόλης της Λάρισας, να προσφέρουν ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης και να μπορούν να φιλοξενήσουν από ένα έως και τέσσερα άτομα.
Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος Λαρισαίων θα απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων προς ενοικίαση για τους σκοπούς του προγράμματος, όπου θα περιγράφονται αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής.

Πληροφορίες στο Συμβουλευτικό Σταθμό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας ΤΗΛ. 2410680243/2410680245. Υπεύθυνοι Υπάλληλοι : Ριζούλη Αναστασία, Δοβλατανιώτη Βασιλική.

Για τη ΔΗ.Κ.Ε.Λ. πληροφορίες στο τηλ:2411810326-7. Υπεύθυνοι Υπάλληλοι: Φεγγίτη Αλεξία, Μαρίνου Ελένη

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ