ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS +

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη των εκπαιδευτικών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου στην πόλη Λόρκα της νοτιοανατολικής Ισπανίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο «We can achieve together».

Η δράση πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 13 Μαΐου 2022 και σε αυτή συμμετείχαν ο Διευθυντής του 3ου Δ.Σ. Τυρνάβου, Μόκιας Ιωάννης και οι εκπαιδευτικοί Χαλούλη Ευγενία, Μπάρπας Ανδρόνικος και Καλύβα Μαρία. Επίσης συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την Τουρκία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Ισπανία που ήταν η χώρα υποδοχής. Το σχολείο υποδοχής ήταν το Andres Garcia Soler που βρίσκεται στην πόλη Λόρκα της Ισπανίας.

Στόχος αυτής της 5ης και τελευταίας κινητικότητας του προγράμματος ήταν η ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων και καλών πρακτικών αναφορικά με τις εκπαιδευτικές διαδικασίες που ακολουθούνται σε κάθε χώρα για την υποδοχή, την ένταξη και την ενσωμάτωση των παιδιών μεταναστών, προσφύγων και ευπαθών ομάδων στην εκπαιδευτική κοινότητα. Μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος οι συμμετέχοντες συνειδητοποίησαν το κοινό ζήτημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης και πρότειναν μέτρα και τρόπους ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, του σχολείου και της οικογένειας για τους ευάλωτους μαθητές.

Η γνωριμία και η συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών, η συμμετοχή σε εκπαιδευτικές διαδικασίες, η ξενάγηση σε νέους τόπους και ο διαμοιρασμός γνώσεων, απόψεων και πολιτισμικών αγαθών συνέβαλλε στην εξέλιξη της εκπαιδευτικής και προσωπικής ζωής των συμμετεχόντων. Οι διεθνείς φιλίες, τα έντονα συναισθήματα και οι ωραίες αναμνήσεις θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην καρδιά μας. Αμοιβαία υπόσχεση όλων, να κοινοποιηθούν οι γνώσεις και εμπειρίες που αποκτήθηκαν σε όσους το δυνατόν περισσότερους εκπαιδευτικούς και φορείς των συμμετεχόντων χωρών. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε για ένα σχολείο ασφαλές, δίκαιο και ανοιχτό σε όλους!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ