ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΟΝΝΩΝ

Πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήρι με θέμα: ΄΄Επικοινωνία στην οικογένεια΄΄ σε δύο τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Γόννων (Α΄και Β΄).
Η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τεμπών κ. Παναγιώτα Κούρτη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας επισκέφτηκε το σχολείο την Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 και πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση προς τους μαθητές μέσω αφήγησης παραμυθιού :΄΄Τα πάντα για την οικογένεια΄΄εκδόσεις Ψυχογιός.

Είναι ένα παραμύθι με πρωταγωνιστές όπου ο κάθε ένας από αυτούς καταφέρνει να περάσει σημαντικά μηνύματα ενθαρρύνοντας τους μικρούς μας φίλους να βρίσκουν πολλά σημεία ταύτισης.

Μετά την αφήγηση του βιβλίου, μιλήσαμε για την οικογένεια που είναι πυρήνας της ανθρώπινης κοινωνίας, το περιβάλλον ανατροφής των παιδιών και αυριανών πολιτών, η εστία αγάπης και θαλπωρής για κάθε άνθρωπο. Η σημασία της οικογένειας δεν αμφισβητήθηκε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία ενώ από τις απαρχές της κιόλας αναγνωρίστηκε ως υπέρτατης σπουδαιότητας για κάθε άνθρωπο.

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά καθώς εξέφρασαν τις απόψεις τους, τα συναισθήματά τους και οι παιδικές απορίες τους είναι η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για όλους μας.
Τη δράση μας πλαισίωσε ο εικαστικός του σχολείου κ. Πάρης Μακρής, ο οποίος ανέλαβε να καθοδηγήσει από εικαστικής πλευράς τα σκίτσα ζωγραφικής των παιδιών από πρόσωπα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος μετατρέποντας το χώρο του σχολείου σε υπαίθρια γκαλερί.

Η ζωγραφική για τα μικρά παιδιά είναι μια από τις πιο αγαπημένες ασχολίες τους. Λατρεύουν να εξερευνούν τις δυνατότητές τους πάνω στο χαρτί με όλων των ειδών τα υλικά και τα χρώματα. Εκφράζονται μέσα από αυτές. Αυτό έκαναν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση, ζωγραφίζοντας την οικογένειά τους, με ξεχωριστό τρόπο έκφρασης το καθένα τους.

Τα χαμόγελα των παιδιών μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας και να δίνουμε χαρά σε όλα τα παιδιά.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ