ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ Π.Π.ΙΑΤΡΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (ΠΠΙ) στο Δήμο Κιλελέρ, με έδρα τη Νίκαια, ξεκίνησε η λειτουργία και του νέου Μικροβιολογικού Εργαστηρίου. Στο εργαστήριο θα πραγματοποιείται πλήρης Αιματολογικός και Βιοχημικός έλεγχος καθώς και η εξέταση του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA). Η λειτουργία του εργαστηρίου θα είναι τρεις (3) φορές την εβδομάδα. Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2410 922270.

Στην έναρξη των εργασιών του εργαστηρίου παραβρέθηκαν ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, ο υποδιοικητής Ηλίας Τσιαούσης και ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος ο οποίος έκανε την εξής δήλωση: «Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την έναρξη λειτουργίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου στο χώρο το Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στη Νίκαια. Ήταν ένα από τα πάγια, δίκαια αιτήματα των συνδημοτών μας που έγινε πραγματικότητα ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής και της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ.

Θέλω να ευχαριστήσω, εξ ονόματος των κατοίκων του Δήμου Κιλελέρ ιδιαίτερα τον Διοικητή Φώτη Σερέτη που από την πρώτη στιγμή πίστεψε, επεξεργάστηκε και προώθησε την πρότασή μας για το Πολυδύναμο Ιατρείο καθώς και τη δημιουργία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, τον Υποδιοικητή Ηλία Τσιαούση και τους διοικητικούς υπαλλήλους της πρωτοβάθμιας περίθαλψης της 5ης ΥΠΕ για την άψογη συνεργασία».

«Έχουμε προγραμματίσει, σε σύντομο χρονικό διάστημα τη λειτουργία Παιδιατρικού Ιατρείου και την περεταίρω ενίσχυσή του ΠΠΙ με Γενικό Ιατρό , καθώς και την εφημερία του το Σαββατοκύριακο. Ξεκινήσαμε μαζί με τον Θανάση Νασιακόπουλο τις ενέργειες για τη μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο αφουγκραζόμενοι τις υγειονομικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Τώρα με την έναρξη λειτουργίας και του μικροβιολογικού εργαστηρίου αναβαθμίζονται συνολικά οι υγειονομικές υπηρεσίες υγείας στον Δήμο Κιλελέρ, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, χωρίς να επιβαρυνθεί στο ελάχιστο ο κρατικός προϋπολογισμός» τόνισε σε δηλώσεις του ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Φώτης Σερέτης εξαίροντας, το άριστο επίπεδο συνεργασίας με τον Δήμαρχο Κιλελέρ και πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Καταλήγοντας ανέφερε: «Θέλω να καταγράψω ότι η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες οι οποίες στοχεύουν στην αναβάθμιση του επίπεδου υγείας των συμπολιτών μας».

Τη λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου παρακολούθησαν οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Ρεντζιάς, Αχιλλέας Χατζούλης και εργαζόμενοι σε αυτό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ