ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΡΗΝΗ ΣΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2022 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας στο πλαίσιο της πανελλαδικής εμβέλειας δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» για το 2022, θα υποδεχτεί τους φίλους της, μικρούς και μεγάλους, στις εκδηλώσεις που οργάνωσε γι’ αυτούς σε χώρους της αρμοδιότητάς της.

Θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Υδάτινοι δρόμοι: από την αρχαία κρήνη στον Πηνειό» και οι δράσεις θα αναπτυχθούν γύρω από μνημεία που έχουν σχέση με την πηγή ζωής όλων, το νερό.

Την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Μαΐου, αρχαιολόγοι της Υπηρεσίας μαζί με μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα ταξιδέψουν στους δρόμους της ιστορίας της πόλης μας, ακολουθώντας μια πολιτιστική διαδρομή στο κέντρο της Λάρισας και γνωρίζοντας τα υδάτινα μνημεία της. Η περιήγηση θα ολοκληρωθεί δίπλα στο ποτάμι, όπου οι μικροί μαθητές θα συμμετάσχουν στα παιχνίδια που έχουν ετοιμάσει γι’ αυτούς εκπαιδευτικοί του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας.

Επίσης, το Σάββατο 28 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς, παραποτάμια πεζοπορία, που θα ξεκινήσει στις 09.00 π.μ. από τον χείμαρρο «Μυλαύλακο» στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς και θα καταλήξει στο Αρχοντικό Αλεξούλη στην Αγιά, στο οποίο θα ακολουθήσει ξενάγηση (ώρα 11.00-12.00). Η οικογένεια Αλεξούλη, που έγινε γνωστή λόγω της εξαγωγής βαμμένων νημάτων στην Ευρώπη τον 18ο αι., διατηρούσε τα βαφεία της δίπλα στον χείμαρρο όπου θα γίνει η πεζοπορία.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη δράση του Σαββάτου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2413508242 καθημερινά 08.00-20.00.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ