ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Τουρνουά ποδοσφαίρου στη μνήμη του Άλκη Καμπανού από τα Δημοτικά Σχολεία Τυρνάβου

Ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας έστειλαν δεκάδες νεαροί μαθητές, που συμμετείχαν στο τουρνουά ποδοσφαίρου που συνδιοργάνωσαν από κοινού τα 1ο -2ο- 3ο- 4ο & 5ο Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Τυρνάβου στη μνήμη του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Με κεντρικό σύνθημα «Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο» οι μαθητές/τριες των Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων των σχολείων θέλησαν να δείξουν σε όλους πως η βία και ο ρατσισμός είναι το όπλο των αδυνάτων και δεν έχουν θέση μέσα στο γήπεδο, το σχολείο, την κοινωνία.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου Τυρνάβου. Ολόκληρη τη δράση και τους αγώνες, που δεν είχαν διαγωνιστικό χαρακτήρα, συντόνισαν οι γυμναστές των σχολείων Κοντογιάννης Ιωάννης, Ζώης Δημήτριος, Βάνης Αθανάσιος, Κυρατζής Αντώνιος, Πνάκας Πέτρος, Παναγιώτου Bάγιος, Μάικος Βασίλης.

Πριν τους αγώνες, τα παιδιά μίλησαν με τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία τους για το φαινόμενο του χουλιγκανισμού και τις συνέπειές του, σχεδίασαν και έγραψαν συνθήματα σε πανό, τα οποία ανάρτησαν εκείνη την ημέρα στο γήπεδο, στέλνοντας έτσι τα δικά τους μηνύματα κατά της βίας.

Οι Διευθυντές των σχολείων ευχαριστούν ιδιαίτερα την ομάδα εθελοντών Ε.Ο.Δ.Υ.Α. για την υγειονομική κάλυψη του ποδοσφαιρικού τουρνουά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ