ΠΙΕΣΗ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ EUROBANK ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Ανακοίνωση – καταγγελία του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ στον νομό Λάρισας

Στις 23 Μαΐου σύμφωνα με μαρτυρίες αρκετών τραπεζοϋπαλλήλων που εργάζονται σε καταστήματα της Eurobank στην Θεσσαλία, Υπηρεσιακά Κλιμάκια της παραπάνω τράπεζας επισκέφθηκαν καταστήματά της στους νομούς της Θεσσαλίας και απαίτησαν από εργαζόμενους των καταστημάτων αυτών, ή να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της τράπεζας ή ειδάλλως θα μετακινηθούν σε καταστήματα που βρίσκονται μακριά από τον νομό τους και εκτός της Θεσσαλίας.

Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός που η Eurobank υλοποίησε την απόφαση της, για κλείσιμο των καταστημάτων της.
Είναι σημαντικό και ανθρώπινο να υπάρξει πρόθεση από την πλευρά της Eurobank να μεταφερθούν οι εργαζόμενοι των καταστημάτων της τράπεζας που έκλεισαν, σε κοντινά καταστήματα εντός του νομού που υπηρετούσαν, για την ομαλή λειτουργία και τη μη διατάραξη της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής.

Όμως δυστυχώς συνέβη το ακριβώς αντίθετο από την πλευρά της τράπεζας.
Υπηρεσιακά Κλιμάκια της Eurobank επισκέφθηκαν τις 23 Μαΐου καταστήματα της Θεσσαλίας και ασκώντας τεράστια πίεση, μέσω προσωπικών συναντήσεων με τους υπαλλήλους των καταστημάτων, τους πρότειναν τη μετακίνησή τους σε μακρινούς νομούς από τον τόπο κατοικίας τους ή τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

Μάλιστα, ζήτησαν άμεσα την απάντηση των εργαζομένων στα καταστήματα αυτά της Θεσσαλίας ή δίδοντας τους μόνο μία μέρα διορία ώστε να αποφασίσουν για την υπόλοιπη ζωή τους.

Αν πάλι κάποιος απαντήσει ότι δεν ενδιαφέρεται ή χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να λάβει μία τέτοια απόφαση, ακολουθεί η παρότρυνση “σκέψου το καλά και με καθαρό μυαλό αλλιώς δεν γνωρίζουμε τί θα ακολουθήσει”.

Αν κάποιοι αντιλαμβάνονται έτσι την ανθρωποκεντρικότητα και τη διατήρηση της εργασιακής ειρήνης στην Τράπεζα, μάλλον δεν έχουν ερμηνεύσει τις έννοιες σωστά.

Αν πάλι αυτή είναι η στρατηγική που θέλει να χαράξει η Eurobank για το προσωπικό της, τότε θα βρει απέναντι όλους τους εργαζόμενους του τραπεζικού κλάδου.

Οι πραγματικές λύσεις βρίσκονται μόνο μέσω του διαλόγου και του αλληλοσεβασμού και όχι μέσω του φόβου και των αδιέξοδων λύσεων εκ μέρους της Τράπεζας.

Πρέπει η ΟΤΟΕ να παρέμβει άμεσα, ώστε να σταματήσουν αυτές οι αντεργατικές πρακτικές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ