ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΓΙΝΕ «ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δήλωση του βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη

Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν και η αυξημένη τελευταία προκλητική στάση της Τουρκίας έκαναν φύλλο και φτερό το κλίμα εφησυχασμού που προσπαθούσε να καλλιεργήσει η κυβέρνηση με αφορμή το ταξίδι του Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1».

Επεσήμανε επίσης ότι οι δηλώσεις τόσο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όσο και της ΕΕ αποδεικνύουν ότι στόχος τους είναι η διατήρηση της Τουρκίας στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο και έτσι καταρρέει το αφήγημα ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς αποτελεί ομπρέλα προστασίας από την τουρκική επιθετικότητα.

Αντίθετα, από τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο λαός έχει να αντιμετωπίσει μόνο μεγάλους κινδύνους.

Αναφερόμενος στο κύμα ακρίβειας που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών απελευθέρωσης Ενέργειας και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, χαρακτήρισε τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση ψίχουλα που δεν απαλύνουν στο ελάχιστο την τεράστια πίεση που υφίστανται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ