ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΑΖΛ ΤΗΣ «ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Ο ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 

Η παρέμβαση του Γ. Λαμπρούλη στη Βουλή

Ως ένα κομμάτι του παζλ της «πράσινης ανάπτυξης» και των επενδύσεων σε όλους τους τομείς χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την Κλιματική Αλλαγή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στόχος του νομοσχεδίου, είπε, είναι να βρεθεί διέξοδος σε κεφάλαια που λιμνάζουν αλλά και να απορροφηθούν εμπορεύματα «πράσινης» τεχνολογίας και τόνισε πως «για τα “πράσινα” αρπακτικά της Ενέργειας αποτελεί “πεδίον δόξης λαμπρό” αφού η ΕΕ, οι αστικές κυβερνήσεις, τους μπουκώνουν με πακτωλό χρημάτων σε απάντηση της λεγόμενης ενεργειακής κρίσης που επιτείνεται από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την αντιπαράθεση ΝΑΤΟ – Ρωσίας». Κι αυτό αφού, όπως ανέφερε, αξιοποιείται ο πόλεμος για επιτάχυνση των τεράστιων επενδύσεων σε «πράσινα» πεδία κερδοφορίας, οδηγώντας σε διεύρυνση της ενεργειακής φτώχειας του λαού.

«Έρχεστε σαν έτοιμοι από καιρό και προβάλλετε ως μοναδική διέξοδο τις δήθεν “πράσινες” μπίζνες ενώ τα περί προστασίας του περιβάλλοντος και η πράσινη ευαισθησία σας αποτελούν σκέτη υποκρισία, ενώ η δήθεν αντιμετώπιση της όποιας κλιματικής αλλαγής αποδεικνύει πόσο ψεύτικο είναι το ενδιαφέρον σας. Γιατί τέτοιοι νόμοι, όπως ο κλιματικός που συζητάμε, όπως και οι κανονισμοί της ΕΕ, έρχονται να ξεπλύνουν περιβαλλοντικά εγκλήματα που έγιναν από όλες τις κυβερνήσεις έως τώρα, όπως οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, η παράδοση της γης, των δασών, του αέρα, της θάλασσας, των παραλιών, σε “πράσινους” καπιταλιστές, για κάθε είδους εκμετάλλευση», υπογράμμισε.

«Ο ένοχος δεν γίνεται σωτήρας», πρόσθεσε και στάθηκε στα ηλεκτροκίνητα οχήματα, λέγοντας πως τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ «έκαναν και κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για την προώθηση της συγκεκριμένης αγοράς», σημειώνοντας πως συγκαλύπτεται το συνολικό αποτύπωμα στην κατανάλωση Ενέργειας, πως το κόστος αγοράς είναι δυσβάσταχτο για τα νοικοκυριά, αλλά και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον για την παραγωγή των οχημάτων και των ανταλλακτικών τους όπως οι μπαταρίες.

Είπε ακόμα πως η εξέλιξη της τεχνολογίας, όπως της ηλεκτροκίνησης, αντί να συμβάλει στη βελτίωση της ζωής «αποτελεί απειλή για τους εργαζόμενους» και συμπλήρωσε πως πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας.

«Το ΚΚΕ φωτίζει και δείχνει το δρόμο και λέει πως υπάρχει λύση» αλλά για να εφαρμοστεί «απαιτείται η εργατική τάξη, ο λαός να πάρει στα χέρια του την οικονομία και το τιμόνι της εξουσίας. Έτσι ώστε σκοπό της παραγωγής να αποτελούν οι κοινωνικές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος. Έτσι το ενεργειακό προϊόν θα αποτελεί κοινωνικό αγαθό για όλους» κατέληξε ο Γ. Λαμπρούλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ