ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ»

Επίθεση του Β. Κόκκαλη στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής

Για «κοροϊδία» μίας δήθεν υποτιθέμενης μεταρρύθμισης, του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», κατηγόρησε την κυβέρνηση από το βήμα της βουλής, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου για το κλίμα.

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο κ. Κόκκαλης «πραγματικά η έκφραση «κοροϊδεύετε τον κόσμο» είναι η πλέον επιεικής. Εδώ υπάρχουν και νομικές ευθύνες. Καλείτε τους πολίτες και τους λέτε ότι μία επιλέξιμη δαπάνη είναι και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού και ο πολίτης κάνει τα πάντα σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για να είναι εντάξει στο πρόγραμμα.

Όταν, όμως, κάνει αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ, απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ: Συγνώμη, αλλά η σύνδεση του σταθμού στο δίκτυο δεν είναι εφικτή δεδομένης της πολύ αξιόλογης δέσμευσης ισχύος από προγενέστερα αιτήματα για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η μη σύνδεση όμως του φωτοβολταϊκού σταθμού έχει ως επακόλουθο την απένταξη του δικαιούχου. Και μας λέτε για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»; Ούτε ένας δεν έχει ενταχθεί. Έχετε δώσει δύο φορές παράταση. Αυτό δεν είναι το λιγότερο κοροϊδία;

Τι λέτε στον κόσμο; Τους καλείτε να μπουν στο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» και στο τέλος, εκτός του ότι θα απενταχθούν, θα βγουν και ζημιωμένοι γιατί θα καταβάλουν δαπάνες; Ποιος υπεύθυνος θα λογοδοτήσει γι’ αυτού του είδους την παραβίαση;

Κλείνοντας, θα αναφέρω αυτό που είπα και στην αρχή, ότι δεν μπορούμε την κλιματική κρίση να τη σταματήσουμε αύριο, την απώλεια της βιοποικιλότητας μεθαύριο και την υποβάθμιση της γης μετά από τρεις μέρες. Όλα πρέπει να γίνουν από κοινού, αλλά πρέπει να γίνουν με σχέδιο. Τέτοιου είδους σχέδιο στρατηγικό δεν υπάρχει σε αυτόν τον κλιματικό νόμο.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ