ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΤΟ 6Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες, από τις 13 έως τις 18 Μαΐου 2022, την τελευταία κινητικότητα στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ KA2 “BiodiverCites Europe’ennes” και κωδικό 2020-1-FRO1-KA229-080339-2 μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων από την Γαλλία, την Φινλανδία και την Ιταλία.

Το πρόγραμμα στόχευε στην ευαισθητοποίηση των μαθητών στο καίριο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και των επαπειλούμενων ειδών και τα παιδιά συνεργάζονται διαδικτυακά στην πλατφόρμα του eTwinning (Twinspace) κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων σχολικών ετών 2020-2022.

Η Γαλλία, ως συντονίστρια χώρα, οργάνωσε την επίσκεψη στις Βρυξέλλες αποδίδοντας τιμή στον αναγεννησιακό ανθρωπιστή Έρασμο, τον δάσκαλο και ακούραστο ταξιδευτή της εποχής της Αναγέννησης στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό επισκεφθήκαμε την οικία-μουσείο του Εράσμου, που βρίσκεται σε προάστιο της πόλης και θαυμάσαμε τον κήπο με την αξιόλογη βιοποικιλότητα. Στη συνέχεια γνωρίσαμε το Ευρωκοινοβούλιο και ενημερωθήκαμε για τον τρόπο λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών ενώ στο σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας εμβαθύναμε τις γνώσεις μας όσον αφορά τα γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία της ηπείρου μας.

Ακολουθώντας το πρόγραμμα στο θέμα της βιοποικιλότητας, απολαύσαμε την επαφή με την φύση στα πολυάριθμα πάρκα ενώ επισκεφτήκαμε σημαντικά μουσεία και αξιοθέατα, όπως το Le muse’e des Beaux Arts , το Atomium (μνημείο του ατόμου από χάλυβα), το μουσείο φυσικής Ιστορίας και την περιοχή La Grand Place με τα αξιόλογα μεσαιωνικά κτίρια, που αποτελεί το ιστορικό κέντρο της πόλης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες σχημάτισαν διεθνείς ομάδες, αντάλλαξαν απόψεις και ανανέωσαν τις φιλίες που είχαν ήδη δημιουργήσει κατά τις προηγούμενες κινητικότητες.

Η εκπαιδευτική ομάδα του σχολείου μας αποτελούνταν από τρεις μαθήτριες της Γ΄ Τάξης συνοδευόμενες από τις καθηγήτριες Καλπακίδου Δέσποινα (Φιλόλογο) και Καλφούντζου Σταυρούλα (Τεχνολόγο).

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ