ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 77% ΕΞΕΛΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Η ΡΑΝΙΑ ΣΒΙΓΚΟΥ

Η Λαρισαία Δανάη Κολτσίδα εκλέχθηκε στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος

Με το ποσοστό 77% εξελέγη γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ η Ράνια Σβίγκου και αναπληρωτής ο Γιώργος Βασιλειάδης μετά την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ράνια Σβίγκου εκλέγεται έτσι με ένα ποσοστό ανάλογο με αυτό του προκατόχου της, Δημήτρη Τζανακόπουλου, που εκλέχθηκε το Σεπτέμβριο του 2020.

Θυμίζουμε ότι είναι η πρώτη γυναίκα γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγηση του στην Κ.Ε κατέστησε σαφές ότι στο πρόσωπο της όπως και του Γ. Βασιλειάδη εκφράζεται η επιλογή για την ανανέωση του κόμματος, την ενδυνάμωσή του σε μαζικούς φορείς και στην αντιστοίχιση του «κομματικού» με τον «κοινωνικό» ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως η επιλογή της Ράνιας Σβίγκου προκάλεσε «διατασικές» συζητήσεις με ορισμένους να υπογραμμίζουν πως ο γραμματέας θα πρέπει να προέρχεται από την πλειοψηφία (δηλαδή την προεδρική τάση). Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να επισήμανε στην Κεντρική Επιτροπή πως το κριτήριο δεν μπορεί να είναι η τάση στην οποία ανήκει το κάθε στέλεχος αλλά οι ικανότητες, η διάθεση για προσφορά και ο στόχος της ανανέωσης του κόμματος.

Εξηγώντας τις προϋποθέσεις της επιλογής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε: «Ο γραμματέας και ο αναπληρωτής να μην είναι βουλευτές. Να δεσμευτούν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση διεκδικώντας τον σταυρό. Να μείνουν στο κόμμα για να δουλέψουν αποκλειστικά γι’ αυτό μέχρι τη λήξη της θητείας τους στο επόμενο συνέδριο, δηλαδή να μην συμμετέχουν στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα μετά τη νίκη μας στις επόμενες εκλογές».

Για τα συγκεκριμένα πρόσωπα είχε τονίσει ότι «πρόκειται για δύο νέους ανθρώπους αλλά ταυτόχρονα δοκιμασμένους και μπαρουτοκαπνισμένους. Δυο ανθρώπους που γνωρίζω από παιδιά και μπορώ να εγγυηθώ προσωπικά για το ήθος τους, την εντιμότητά τους, την ανιδιοτέλεια και τη προσήλωσή τους στη συλλογική μας προσπάθεια. Δυο συντρόφους που μπορούν να συμβολίσουν ως δίδυμο την ανανέωση, την ενότητα, τη προοπτική για το κόμμα μας».

Η νέα Πολιτική Γραμματεία

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή των 38 μελών της Κεντρικής Επιτροπής που μαζί με τον Πρόεδρο, τη γραμματέα και τον αναπληρωτή γραμματέα θα απαρτίζουν την Πολιτική Γραμματεία.

Τα μέλη που εκλέχθηκαν είναι τα κάτωθι:

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΑ

ΑΡΑΠΗ – ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΦΗ

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ

ΔΟΥΡΟΥ ΡΕΝΑ

ΔΟΥΣΗ ΜΑΓΚΥ

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ

ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΚΑΒΑΔΙΑ ΑΝΝΕΤΑ

ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΕΦΗ

ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ

ΚΝΗΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΚΟΛΤΣΙΔΑ ΔΑΝΑΗ

ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ

ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΟΣ

ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΧΑΡΙΣ

ΜΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΞΑΝΘΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ

ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΟΣ

ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΟΣ

ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ​

ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ

ΦΙΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ

ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ