ΜΠΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Έρχονται νέες εθελούσιες και μειώσεις καταστημάτων στις Τράπεζες

Νέο γύρο εθελούσιων εξόδων αλλά και μείωσης καταστημάτων σχεδιάζουν οι τράπεζες για το 2022 και το 2023, θέλοντας να μειώσουν έτι περαιτέρω τα λειτουργικά τους έξοδα.

Στόχος τους, είναι συνολικά το προσωπικό των τεσσάρων συστημικών τραπεζών να μην ξεπερνά τα 24.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2023, έναντι περίπου 32.000 στο τέλος του 2020.

Ταυτόχρονα, «χέρι-χέρι» με τα προγράμματα εθελούσιων εξόδων πηγαίνουν και οι διαδικασίες μείωσης του δικτύου των τραπεζικών υποκαταστημάτων. Ειδικά μετά την πανδημία, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν «πατήσει γκάζι» προς αυτή την κατεύθυνση, στοχεύοντας στο κλείσιμο τουλάχιστον 150 επιπλέον καταστημάτων μέχρι το τέλος του 2023.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού έρχεται και η πληροφορία για κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Τύρναβο με πηγές από το χώρο των τραπεζοϋπαλλήλων να υποστηρίζουν ότι έχουν ήδη ενημερωθεί οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος θα λειτουργεί μέχρι και 15 Ιουλίου. Μετά από αυτή την ημερομηνία οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν σε άλλα καταστήματα εντός του νομού, ενώ οι πελάτες του υποκαταστήματος θα ενημερωθούν από τη διοίκηση της τράπεζας για το υποκατάστημα από το οποίο θα εξυπηρετούνται μετά τη 15η Ιουλίου.

Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι στο μήνυμα που θα λάβουν οι πελάτες, η διοίκηση της ΕΤΕ για να τους χρυσώσει το χάπι θα αναφέρει ότι στο νέο υποκατάστημα θα έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση, θα βρίσκουν ευκολότερα τα σύγχρονα προϊόντα της Τράπεζας, αλλά δυστυχώς πουθενά δεν θα αναφέρεται η ταλαιπωρία που θα υποστούν οι πελάτες οι οποίοι θα αναγκαστούν να μετακινούνται στη Λάρισα, γιατί ακούγεται ότι υποκατάστημα εξυπηρέτησης θα είναι το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής στην κεντρική πλατεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 15 Ιουλίου θα κλείσουν συνολικά 18 υποκαταστήματα της Εθνικής σε όλη τη χώρα και το υποκατάστημα του Τυρνάβου θα είναι το μοναδικό που θα κλείσει σε όλη τη Θεσσαλία.

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας οδηγεί σε περαιτέρω συρρίκνωση των υπηρεσιών στο δήμο Τυρνάβου και είναι χρέος της δημοτικής αρχής και των φορέων της περιοχής να αντιδράσουν άμεσα για να αποτραπεί αυτός ο σχεδιασμός, με δεδομένο μάλιστα ότι η Εθνική Τράπεζα είναι μία συστημική τράπεζα την οποία ελέγχει το κράτος και υποτίθεται ότι λειτουργεί και με κοινωνικά κριτήρια εξυπηρέτησης των πελατών της.

Πάντως όπως αναφέρουν οι ίδιοι τραπεζικοί κύκλοι μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν πιέσεις και από την πλευρά των συνδικαλιστικών οργάνων των τραπεζοϋπαλλήλων ενώ δεν αποκλείεται να αναζητηθούν και κοινές δράσεις μεταξύ συνδικαλιστών και δήμου, με πρωτοβουλίες που θα αναπτύξουν οι συνδικαλιστές.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ως είθισται σε περιπτώσεις λουκέτου σε υποκατάστημα κάποιας περιοχής, στην περιοχή παραμένει σε λειτουργία για κάποιο διάστημα το ΑΤΜ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ