ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Επιβεβαιώνοντας πλήρως ρεπορτάζ του paidis.com περί υπόθεσης υπεξαίρεσης ποσού που αγγίζει τις 500.000 € σε μεγάλη επιχείρηση της Λάρισας η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, που είναι η παθούσα επιχείρηση, με ομόφωνη απόφαση ξεκίνησε τις νομικές διαδικασίες για να τιμωρηθεί ο υπάλληλος που κατηγορείται για την υπεξαιρεση και κυρίως για να διασφαλιστεί η επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στη διοίκηση του ΚΤΕΛ ο εν λόγω υπάλληλος που κατηγορείται σε προηγούμενη συνεδρίαση του δ.σ. όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις παραδέχθηκε τις πράξεις του, επισημαίνοντας ότι έκανε την υπεξαίρεση λόγω εθισμού στο τζόγο.

Με βάση αυτή την παραδοχή και με τα οικονομικά δεδομένα από τον οικονομικό έλεγχο που κάνουν λόγο για έλλειμμα της τάξης των 420.000 € η διοίκηση του ΚΤΕΛ υπέβαλε μήνυση εναντίον του ενώ προχώρησε και σε συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων ώστε να διασφαλιστεί η επιστροφή σημαντικού ποσού από το έλλειμμα που προκλήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος υπάλληλος όπως είναι αναμενόμενο έχει τεθεί εκτός εργασίας, ενώ η υπεξαιρέση σύμφωνα με εκτιμήσεις πρέπει να ξεκίνησε μετά την ολοκλήρωση του περυσινού οικονομικού ελέγχου από τους ορκωτούς λογιστές και πιθανότατα κατά την περίοδο των καλοκαιρινών αδειών του 2021 και εντεύθεν.

Πάντως σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές η υπεξαίρεση δεν έχει θέσει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα της επιχείρησης η οποία και σταθερές οικονομικές βάσεις έχει και τα συμφέροντά της διασφαλίζει με τη συντηρητική κατάσχεση που έκανε σε περιουσιακά στοιχεία του κατηγορούμενου υπάλληλου που καλύπτουν μεγάλο μέρος του ποσού που υπεξαιρέθηκε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ