2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μαθητές απ’ όλη τη Θεσσαλία ενημερώνονται και αποφασίζουν για το μέλλον

Μια μοναδική ευκαιρία για μαθητές γονείς και εργαζόμενους να ενημερωθούν δια ζώσης για περισσότερα από 80 προγράμματα σπουδών που προσφέρουν 35 από τα μεγαλύτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέρει το 2ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Ο πρωτοποριακός θεσμός διοργανώνεται για δεύτερη φορά φέτος στις 29 Ιουνίου στην Πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα , υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του Επιμελητηρίου, της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ν. Λάρισας και του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Οι στόχοι του Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν σε Συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Τα πάντα είναι θέμα παιδείας. Μετά από δύο δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας ξαναβρισκόμαστε και γινόμαστε υποστηρικτές του 2ου Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ ενδιαφέρονται για έναν ευαίσθητο τομέα που λέγεται εκπαίδευση. Γιατί μια στιγμή μπορεί να καθορίσει τη ζωή σου. Και το Φεστιβάλ που διοργανώνεται στην Πλατεία Ταχυδρομείου φιλοξενεί τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας και του εξωτερικού. Ο καλός πολίτης είναι ο πληροφορημένος πολίτης. Το Φεστιβάλ στέκεται με σεβασμό και ενδιαφέρον δίπλα στο μέλλον των παιδιών. Δίνει τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών και συζήτησης με τους εκπροσώπους των πανεπιστημίων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Δίνει τη δυνατότητα να λυθούν απορίες για τον καθορισμό του μέλλοντος των παιδιών. Περιφέρεια, Δήμος, Επιμελητήριο Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευση και ΣΘΕΒ στηρίζουμε την προσπάθεια και καλούμε όλα τα παιδιά να έρθουν και να ενημερωθούν».

Δημήτρης Δεληγιάννης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμος Λαρισαίων: «Ο Δήμος Λαρισαίων δεν θα μπορούσε να λείπει από το συγκεκριμένο θεσμό. Ένας θεσμός οποίος έχει το στοιχείο της πληροφόρησης και της συμβουλευτικής απέναντι σε γονείς και παιδιά τα οποία δίνουν ένα άλλο αγώνα, αυτό των εξετάσεων. Από αυτή τη διαδικασία μπορούμε να σταθούμε σε δύο ζητήματα. Μια τέτοια δράση με 80 διαφορετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα για προγράμματα πτυχιακά και μεταπτυχιακά έρχεται σε μια στιγμή όπου οι γονείς και οι υποψήφιοι φοιτητές έχουν αγωνία, ανησυχία και βρίσκονται μπροστά σε διλήμματα για επιλογές που θα προσδιορίσουν το μέλλον. Επιπλέον είναι μια ακόμη δράση στην οποία συνεργάζονται οι φορείς της πόλης. Όσο θα συνεργάζονται η Περιφέρεια, ο Δήμος, ο ΣΘΕΒ, ο επιχειρηματικός κόσμος, οι φροντιστές, στελέχη και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας μπορούμε να δίνουμε συλλογικές απαντήσεις που βοηθούν την τοπική κοινωνία.

Χρήστος Βλουχός, Πρόεδρος Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ν. Λάρισας: «Μεγάλη τιμή που το 2ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας τελεί υπό την αιγίδα μας. Αναγνωρίζει και δικαιώνει το ρόλο που έχει θέσει η κοινωνία εδώ και περισσότερο από ένα αιώνα στα φροντιστήρια, να αγωνίζονται για να αμβλύνουν τις εκπαιδευτικές ανισότητες που αργότερα γίνονται κοινωνικές. Ταυτόχρονα όλα αυτά τα χρόνια, ενισχύουμε γνωστικά τους μαθητές ώστε να γίνου καλοί φοιτητές τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση. Να αποφοιτήσουν επιτυχώς και να στελεχώσουν την παραγωγική διαδικασία και την ελληνική κοινωνία. Εύχομαι κάθε επιτυχία στους απόφοιτους και όλους τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ».

Έλενα Καματέρη, Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ): «Ο ΣΘΕΒ δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει μια τέτοια διοργάνωση. Μια στιγμή είναι αρκετή να καθορίσει το μέλλον ενός νέου ανθρώπου. Ενός νέου ανθρώπου που είναι ο μελλοντικός φοιτητής και ο μελλοντικός εργαζόμενος. Εργαζόμενοι με προσόντα και δεξιότητες είναι αυτό που θέλουν οι επιχειρήσεις της περιοχής μας. Είμαστε εδώ για να συνδέσουμε την παραγωγή με την εκπαίδευση. Ο ΣΘΕΒ δίνει μεγάλο αγώνα γι’ αυτό. Μέσα από αυτή την εκδήλωση γίνεται ένα πρώτο βήμα που έρχεται να καλύψει ένα κενό της πολιτείας».

Δημήτρης Παπαλέξης, Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας:« Το Επιμελητήριο Λάρισας στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Η Λάρισα έχει αναπτύξει ένα σύστημα εκπαίδευσης τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα που αποτελεί τον τρίτο πόλο έλξης για φοιτητές από όλη τη χώρα. Είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Στέλνουμε μήνυμα προς τους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις ότι η ζωή δεν σταματά αν δεν πετύχουν με την εισαγωγή σε κάποιο δημόσιο πανεπιστήμιο».

Μάρθα Ρούσσου, Υπεύθυνη Μάρκετινγκ Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας: «Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, το Επιμελητήριο και τον ΣΘΕΒ, την Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ν. Λάρισας που στηρίζουν και έθεσαν υπό την αιγίδα τους το Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας που διοργανώνεται για δεύτερη φορά φέτος, στη Λάρισα. Το Φεστιβάλ θα διοργανωθεί στην Πλατεία Ταχυδρομείου στις 29 Ιουνίου. Πρόκειται για ένα Forum στο οποίο ιδιωτικά και δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού παρουσιάζουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα, την καινοτόμα προσέγγισή τους στην εκπαίδευση και την συνάφειά τους με την αγορά εργασίας.

Στη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν παράλληλες ενημερωτικές εκδηλώσεις σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τις επιλογές αξιοποίησης των προσφερόμενων προγραμμάτων σπουδών. Στο Forum καλούνται να συμμετέχουν Τμήματα Πανεπιστημίων, Κολέγια στα οποία προσφέρονται προγράμματα διεθνών Πανεπιστημίων, ΙΕΚ, και Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που λειτουργούν στην Ελλάδα, καθώς και αντίστοιχα ιδρύματα, Δημόσια ή Ιδιωτικά, της Κύπρου και άλλων χωρών του εξωτερικού που προσφέρουν προγράμματα σπουδών για Έλληνες αποφοίτους. Φέτος μετά από δυο χρόνια πανδημίας αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το Φεστιβάλ σε εξωτερικό χώρο, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Θα στηθούν ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα για τους εκπαιδευτικούς. Ενώ στο πλαίσιο του Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα διοργανωθούν κεντρικές και μεγάλες ομιλίες στην Ιατρική Σχολή που βρίσκεται δίπλα στο χώρο μας. Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και Απόφοιτους αλλά και σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για Δια Βίου Εκπαίδευση και Μεταπτυχιακές Σπουδές. Έχουμε 35 Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που θα παρουσιάσουν 80 Εκπαιδευτικά Προγράμματα οπότε θεωρούμε ότι υπάρχει μεγάλη πληροφορία προς τους μαθητές της πόλης και της Θεσσαλίας γενικότερα. Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ