ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σημαντικές πτυχές της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για την αποστολή οπλικών συστημάτων από την Αθήνα στο Κίεβο, με αντάλλαγμα αντίστοιχα γερμανικά, αναδεικνύει ο πρώην Αργηγός ΓΕΣ, στρατηγός, Γεώργιος Καμπάς.

Ο κ. Καμπάς αναλύει, τόσο τα ίδια τα οπλικά συστήματα που ανακοινώθηκαν ότι θα παραδοθούν – ανταλλαγούν, όσο και τις ευρύτερες διαστάσεις αυτής της ανταλλαγής τόσο για την εθνική άμυνα, όσο και για την γεωπολιτική κατάσταση της χώρας.

Πώς σχολιάζετε την ανακοίνωση της συμφωνίας με την Γερμανία;

Αιφνιδιαστήκαμε για δεύτερη φορά, μαθαίνοντας από τρίτον – την πρώτη φορά ήταν ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, τώρα είναι ο καγκελάριος της Γερμανίας – ότι εμείς διαθέτουμε όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία και η κυβέρνηση δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό για κάτι τόσο σοβαρό.

Πάρα πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι, όπως και την προηγούμενη φορά με τα πυρομαχικά που δόθηκαν από την Ελλάδα – και έχουν δοθεί στην Ουκρανία πολλά και πολλών τύπων πυρομαχικά, που είναι αρκετά σημαντικά για την εθνική μας άμυνα – δεν ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος. Υπάρχει ειδικό άρθρο στη νομοθεσία που προβλέπει επακριβώς πώς πρέπει να γίνεται αυτή η διαδικασία. Αλλά το μάθαμε από την συνέντευξη που έδωσε ο καγκελάριος Σολτς στις Βρυξέλλες, πριν καν το αναφέρει ο δικός μας πρωθυπουργός. Άρα είναι θέμα αιφνιδιασμού και μάλιστα αρνητικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ