Η ΜΟΝΗ ΓΙΑΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ 100% ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Τυρνάβου για την προχθεσινή χαλαζόπτωση

Η προχθεσινή έντονη χαλαζόπτωση σε περιοχές του Δήμου Τυρνάβου, προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε εκατοντάδες στρέμματα με σιτηρά, αμπέλια και κυρίως δενδροκαλλιέργειες.

Οι πληγέντες παραγωγοί για ακόμη μια φορά βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς είναι χρεωμένοι μέχρι τα «μπούνια» για να φθάσουν τις καλλιέργειες τους στο στάδιο της συγκομιδής, μέσα και από τα τεράστια κόστη παραγωγής και στο δια ταύτα σαν σήμερα, εισόδημα μηδέν.

Η μόνη «γιατριά» είναι, να γίνουν άμεσα εκτιμήσεις και να εκδοθούν γρήγορα τα πορίσματα ώστε να πληρωθούν οι πληγέντες παραγωγοί το συντομότερο δυνατόν στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο φυτικό κεφάλαιο.

Η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ και ήταν πάγιο αίτημα των αγροτών στα μπλόκα πριν λίγους μήνες.

Η αγροτική πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, έχει σαν συνέπεια να αφήνει τις καλλιέργειες αθωράκιστες και απροστάτευτες γιατί τα έργα υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από φυσικούς κινδύνους δεν είναι ανταποδοτικά για το κράτος και τα αντιμετωπίζει σαν κόστος.

Αυτή η πολιτική αποθαρρύνει τους νέους βιοπαλαιστές αγρότες να μείνουν στα χωράφια τους, και βλέπουμε καθημερινά όλο και περισσότερες εύφορες εκτάσεις της περιοχής μας «μπαϊρια» ή να ξεφυτρώνουν φωτοβολταϊκά.

Στόχος τους είναι να πάει η γη, που δουλεύτηκε γενιές και γενιές και ποτίστηκε με τον τίμιο ιδρώτα των αγροτών μας που έστησαν τα νοικοκυριά τους στην ύπαιθρο και πρόκοψαν τα παιδιά τους, στους νέους μεγαλοτσιφλικάδες που δημιουργούν και έχουν το θράσος να τους κλέβουν και τις ονομασίες των προϊόντων τους (βλέπε τσίπουρο).

Ας έχουν το νου τους όμως, αυτοί που ασκούσαν και ασκούν της εξουσία. Οι νέοι βιοπαλαιστές αγρότες του Δήμου Τυρνάβου μέσα από τους συλλόγους τους και με την έμπρακτη συμπαράσταση των φορέων του Δήμου, θα είναι όπως πάντα μπροστά τους και θα τους χαλούν τη σούπα που ετοιμάζουν σχεδιασμένα εδώ και χρόνια για να τους ξεκληρίσουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ