ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ ΣΤΟ ΓΝΛ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών που υποστηρίζει ότι η ασφάλεια εργαζόμενων και ασθενών του νοσοκομείου βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του ΓΝΛ είχε καταγγείλει το εργατικό ατύχημα που συνέβη στο νοσοκομείο μας ως συνέπεια του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού. Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα από την καταγγελία της ΕΙΝΚΥΛ (Η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων του ΓΝΛ μάλλον θα έχει δώσει κάποιο όρκο σιωπής…) σχετικά με τον εγκλωβισμό ασθενούς στον ανελκυστήρα του νοσοκομείου και εγκλωβίστηκε και άλλος ασθενής!!!

Η πραγματικότητα βοά.!

Οι δικαιολογίες τέλειωσαν! Και τι δεν έχουμε ακούσει σε όλο τον καιρό, πριν την πανδημία και κατά την διάρκειά της, για την περιορισμένη δυνατότητα χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας από την κυβέρνηση και όλους τους «αρμόδιους»!

Κι όμως, λεφτά υπάρχουν για πακέτα στήριξης μεγάλων ομίλων από προϋπολογισμούς, ταμεία ανάκαμψης και πάει λέγοντας! Λεφτά υπάρχουν για την αγορά στρατιωτικών εξοπλισμών που δεν έχουν σχέση με την ασφάλειά μας, λεφτά υπάρχουν για την συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και στους πολέμους του!

Η πόλη της Λάρισας έχει ανάγκη από την ύπαρξη του ΓΝΛ, από την αναβάθμισή του κόντρα στην υποβάθμισή του. Κόντρα στο «Νέο ΕΣΥ», κόντρα στην διαχρονική πολιτική ιδιωτικοποίησης του Δημόσιου συστήματος υγείας που η 5η ΥΠΕ «πρωτοπορεί» στην υλοποίησή της.

Σήμερα έχουμε ανάγκη από ένα σύγχρονο, υψηλού επιπέδου Δημόσιο Σύστημα Υγείας προσβάσιμο από όλο τον λαό!

Χρειάζεται άμεσα να ανοίξει η συζήτηση και να οργανωθεί η διεκδίκηση για την κτιριακή αναβάθμιση του ΓΝΛ που σχετίζεται άμεσα την ασφάλεια εργαζόμενων και ασθενών.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να αντικατασταθούν οι ανελκυστήρες του ΓΝΛ!

Απαιτούμε την παρουσίαση χρονοδιαγράμματος για την βελτίωση των συνθηκών στο ΓΝΛ και την επιτακτική καταγραφή και αντιμετώπιση των δυνητικών κινδύνων, οι οποίοι ελλοχεύουν από την χρήση παρωχημένων εγκαταστάσεων και πεπαλαιωμένων υποδομών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ