ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – Λ.Τ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ERASMUS+

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA229 “No place like school” το Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Καλλιθέας φιλοξένησε από 15/05/2022 έως 21/05/2022 14 καθηγητές και 37 μαθητές από Ιταλία, Ισπανία, Νορβηγία, Τουρκία και Πολωνία.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί σύμπραξη 6 χωρών, με συντονίστρια χώρα την Τουρκία.

Επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν πρώτα σε όλα τα πολιτιστικά και τουριστικά αξιοθέατα της πρωτεύουσας των Αθηνών και στην συνέχεια στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Κατόπιν έγινε επίσκεψη στην Λάρισα και στα επιβλητικά Μετέωρα.
Επίσκεψη έγινε και στο Δημαρχείο Ελασσόνας όπου αντάλλαξαν απόψεις με τον Δήμαρχο Ελασσόνας.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις βέβαια έγιναν στο χώρο του σχολείου, όπου οι μαθητές δούλεψαν ομαδοσυνεργατικά και συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις και αθλητικά παιχνίδια.

Τόσο οι εκπαιδευτικοί των 6 χωρών, όσο και οι μαθητές συζήτησαν μεταξύ τους και αντάλαξαν απόψεις για τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών τους, αλλά και γενικά για τις συνθήκες διαβίωσης-κοινωνικής ζωής που έχει η κάθε χώρα.

Στο χώρο του σχολείου οι αποστολές γεύθηκαν τις ντόπιες νοστιμιές που ετοίμασαν οι γονείς των μαθητών του σχολείου και χόρεψαν όλοι μαζί παραδοσιακούς χορούς της χώρας μας, αλλά και χορούς των άλλων χωρών.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι, μας αποχαιρέτησαν συγκινημένοι αλλά και ενθουσιασμένοι από την Ελληνική φιλοξενία. Ο στόχος του προγράμματος στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ