ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας για την αποστολή ελληνικών τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει τη νέα, επιθετική κι επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να αποστείλει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται εδώ και τρεις μήνες.

Η ανακοίνωση της αποστολής τεθωρακισμένων οχημάτων από τον Γερμανό Καγκελάριο Σόλτς, παράλληλα με την ελληνογερμανική συμφωνία αντικατάστασής τους, έρχεται να “κουμπώσει” με τις πολλαπλές αποστολές πολεμικού υλικού στην Ουκρανία το προηγούμενο διάστημα, τις συζητήσεις για την προετοιμασία αποστολής τμήματος των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στη Βουλγαρία στο πλαίσιο της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ. Φανερώνει τη γενικότερη πολεμική προετοιμασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και τον επικίνδυνο ρόλο που αναλαμβάνει η Ελλάδα, με ευθύνη της κυβέρνησης. Αποκαλύπτεται η ακόμη στενότερη πρόσδεση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, σε βάρος της άμυνας της χώρας μας.

Η απόφαση αυτή αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα της ολοένα μεγαλύτερης ελληνικής εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, προοιωνίζοντας ακόμη πιο μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό λαό. Η κατάληψη των ελληνόκτητων πλοίων από το Ιράν, οι διαρκείς προειδοποιήσεις της ρωσικής ηγεσίας ξεμπροστιάζουν την κάλπικη κι αποπροσανατολιστική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού ότι η βαθύτερη εμπλοκή στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς αποτελεί δήθεν παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας, ότι τάχα δρα αποτρεπτικά στην τουρκική επιθετικότητα.

Η στάση “Πόντιου Πιλάτου” από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ απέναντι στις κλιμακούμενες διεκδικήσεις της Τουρκίας, τα καλέσματα για να τα βρουν μεταξύ τους Ελλάδα και Τουρκία, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για διαφωνίες ως προς τα θαλάσσια σύνορα, φανερώνουν πως μοναδικός στόχος κι επιδίωξη είναι η διατήρηση της συνοχής της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού, του τουρκικού και των άλλων λαών της περιοχής. Στρώνεται το έδαφος για επώδυνους συμβιβασμούς με το βλέμμα στραμμένο στη συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου υπό ευρωατλαντική εποπτεία.

Ο ελληνικός λαός να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων! Απαιτείται ετοιμότητα κι επαγρύπνηση!

Είναι ανάγκη να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή πάλη ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Να μη σταλούν κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό εκτός συνόρων, κατά άλλων λαών. Να επιστρέψουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από αποστολές στο εξωτερικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ