ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΓΙΟ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟ

Για πρώτη φορά πραγματοποιούνται στην πόλη του Τυρνάβου επίσημες λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του νέου Αγίου της τοπικής Εκκλησίας, Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Τυρνάβω (+1809).

Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 το απόγευμα, έλαβε χώρα η υποδοχή της εικόνας του, την οποία κατόπιν πρωτοβουλίας του μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου φιλοτέχνησε ο Αγιογραφικός οίκος του Λαρισαίου Βασιλείου Φαρμάκη και των τέκνων αυτού, στην Κεντρική Πλατεία του Τυρνάβου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και του ιερού κλήρου της αρχιερατικής περιφέρειας Τυρνάβου, παρουσία του Δημάρχου Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκουρα, των Βουλευτών Μάξιμου Χαρακόπουλου και Βασιλείου Κόκκαλη, των τοπικών αρχών, των μαθητών, των μαθητριών και του πολιτιστικού συλλόγου της πόλεως, καθώς και πλήθους πιστών.

Εν συνεχεία, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου, λιτανεύτηκε η εικόνα του προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεδεών, όπου και τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Στο κήρυγμα του, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του νέου Αγίου, ο οποίος μαρτύρησε σε ηλικία 15 ετών επί τουρκοκρατίας, τόνισε την πίστη και το γενναίο φρόνημα του και προέτρεψε όλους τους Τυρναβίτες να κάνουν γνωστό τον νέο τους Άγιο σε όλη την περιοχή, ενώ ανακοίνωσε την επίσημη καθιέρωση του ως προστάτη της νεολαίας της πόλεως του Τυρνάβου.

Αύριο θα κορυφωθεί ο εορτασμός του Αγίου νεομάρτυρος Γεωργίου με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ενώ η μνήμη του θα εορτάζεται πάντοτε την πρώτη Κυριακή του μηνός Ιουνίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ