ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΧΑΤΖΗΧΑΛΑΡ

Ανακοίνωση – κάλεσμα των διοργανωτών που είναι το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου και η νεανική ομάδα MAKE USE

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου , το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ) σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή συνάντηση γεμάτη δράσεις αφιερωμένες στο περιβάλλον.

Η νεανική ομάδα MAKE USE θα μας παρουσιάσει τον τρόπο που προτείνει για την υπεύθυνη και δημοκρατική χρήση του δημόσιου χώρου και θα μας δείξει πως μπορούμε έξυπνα να καθαρίσουμε το χώρο στον οποίο αργότερα θα παίξουμε, θα εκφραστούμε και θα κινηθούμε. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα ατομικά κιτάκια καθαρισμού που θα διατεθούν δωρεάν (αποτελούνται από μια βιοδιασπώμενη σακούλα, ένα βιοδιασπώμενο γάντι και ένα μήνυμα: ΜΑΚΕ USE kit) έχουν προετοιμαστεί από μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου, στη διάρκεια εργαστηρίων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που υλοποίησε η ομάδα MAKE USE μέσα στον Μάιο.

Μετά τον καθαρισμό, θα ακολουθήσουν εργαστήρια body percussion, χορού και εμψύχωσης αντικειμένων από εκπαιδευτές του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου, μέσα από τα οποία θα εξερευνήσουμε τη σχέση μας με το περιβάλλον.

Η δράση αποτελεί μέρος του έργου “Art for Clim’Act”, που συνδέει τουλάχιστον 4 οργανισμούς από τη Μεσόγειο (Γαλλία, Ελλάδα, Αίγυπτος, Τυνησία) και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό γύρω από την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της. Κάθε δραστηριότητα του Art for Clim’Act πραγματοποιείται μέσα από δημιουργικές και καλλιτεχνικές δράσεις, το αποτέλεσμα των οποίων σύντομα θα οδηγήσει σε ένα μεγάλο φεστιβάλ αφιερωμένο στο περιβάλλον.

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 7μμ, στο θεατράκι του πάρκου Χατζηχαλάρ, για να παίξουμε, να προβληματιστούμε, να δράσουμε, να δημιουργήσουμε!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ