ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (ΔΑΔ) ΛΑΡΙΣΑΣ

Παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών πραγματοποιήθηκαν χθες με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης των μαθητών του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ) Λάρισας και η οποία έχει τίτλο «Ισορροπίες», στη δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Τα έργα της έκθεσης απεικονίζουν την αλήθεια των μαθητών. Αποτελούν συνειρμικές, αυτόματες εκφράσεις που αποτυπώνονται στο υλικό και απορρέουν από την επαφή τους με το κοινωνικό, οικογενειακό, ψηφιακό και φυσικό περιβάλλον. Η αισθητική και καλλιτεχνική αρτιότητα δεν αποτέλεσαν κίνητρο της προσπάθειας αυτής. Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα η ανάδειξη του έργου επιδιώκει την επικοινωνία και τη χωρίς φόβο αποδοχή της διαφορετικότητας.

Διάρκεια έκθεσης 3 Ιουνίου-3 Ιουλίου 2022

Πληροφορίες: Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα Γ. Παπανδρέου 2, 41334 Λάρισα τηλ. 2410 623615, 2410616266

info@katsigrasmuseum.gr, www.katsigrasmuseum.gr

Με αφορμή την πραγματοποίηση της έκθεσης ο διευθυντής Δ. Φωτίου και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σημειώνουν τα εξής:

“Είναι μεγάλη τιμή για τους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς μας και για μένα προσωπικά που η Δημοτική Πινακοθήκη- Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα φιλοξενεί, για πρώτη φορά, εικαστική έκθεση με τις δημιουργίες των παιδιών μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ