Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Ανακοίνωση –ενημέρωση του Αθανασίου Φούντα προεδρεύοντα στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας για τον τρόπο λειτουργίας στο Δ.Σ συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Πέρα από τη γνωστή τακτική της ΑΣΕ(ΠΑΜΕ-ΚΚΕ) , δηλαδή  της αγωνιώδους και απροκάλυπτης προσπάθειας για χειραγώγηση  της κοινής γνώμης χάριν της εξυπηρέτησης με κάθε τρόπο των γνωστών ιστορικά  για τη «φιλοπατρία» τους κομματικών της  συμφερόντων,  στη συγκεκριμένη ανακοίνωση περί καλέσματος και στην ΕΛΜΕ της Επιτροπής  Ειρήνης  Λάρισας και του ΕΚΛ για συμμετοχή στη   «συγκρότηση επιτροπής αγώνα κατά της Ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις Βάσεις», ξεπερνώντας σε ανευθυνότητα ακόμη και τον ίδιο της τον εαυτό, αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια  και δημοσιεύει ευαίσθητα στρατιωτικά δεδομένα που αφορούν την άμυνα της χώρας.

Τοποθεσίες, είδη οπλικών συστημάτων, χρονοδιαγράμματα κλπ. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε φυσικά πώς μια συνδικαλιστική παράταξη μπορεί να έχει πρόσβαση σε τέτοιες  είδους πληροφορίες και αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι προφανές πάντως ότι  σε κάθε περίπτωση με αυτόν τον τρόπο μπορεί πιθανά να εκτεθεί  η χώρα σε ενδεχόμενο κίνδυνο, στις γνωστές εξωτερικές δυνάμεις  που εποφθαλμιούν την ασφάλειά της.

Το δήθεν ενδιαφέρον τους για την ειρήνη μονόπλευρο φυσικά και υποκριτικό. Μοναδικό τους μέλημα η παραπληροφόρηση και το ξέπλυμα των  εγκλημάτων  κατά της ανθρωπότητας που διαπράττουν   οι  ιδεολογικοί τους συγγενείς, σε έναν αναίτιο βάρβαρο πόλεμο που οι ίδιοι προκάλεσαν. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να εμπλέξουν  την ΕΛΜΕ στις κομματικές τους ανακοινώσεις .

Η ΔΑΚΕ έχουμε δηλώσει επανειλημμένως σε όλους τους τόνους κι έχει καταγραφεί στα πρακτικά συνεδριάσεων του Σωματείου, ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την ανοχή ή τη συμμετοχή μας , καμία κομματική ανακοίνωση από εδώ και στο εξής, από όπου κι αν προέρχεται . Πόσο δε μάλλον όταν θεωρούμε ότι δυνητικά μπορεί να βλάψει τα Εθνικά συμφέροντα.

Στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία , τις αρχές και τις αξίες της οποίας έχουμε την τιμή να πρεσβεύουμε και να υπηρετούμε , υπεύθυνη  για τη χάραξη της πολιτικής για την Εθνική Άμυνα μιας χώρας, είναι κάθε φορά η δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση. Η κριτική μέσα στα νόμιμα πλαίσια είναι απολύτως θεμιτή. Επίσης το να  πιστεύουν   κάποιοι σε ένα άλλο σύστημα διακυβέρνησης , είναι δικαίωμα που τους παρέχει η Δημοκρατία , αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και ηθική τους  υποχρέωση, να το γνωστοποιούν  ξεκάθαρα στον κόσμο, για να κατανοούν όλοι τις αληθινές  τους επιδιώξεις και να τους αντιμετωπίζουν αναλόγως.  Ο πραγματικός κίνδυνος βέβαια είναι η εξοικείωση της κοινωνίας  με τις κάθε  χρωματικής απόχρωσης  ολοκληρωτικές ιδέες, που περνάει μέσα από την  εξοικείωση με τα πρόσωπα- φορείς των ιδεών, οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να  εξασφαλίσουν   προβεβλημένη θέση σε δημόσιο  βήμα, προκειμένου να χειραγωγούν  ευκολότερα την κοινή γνώμη.

Η ενασχόληση των συνδικαλιστικών Σωματείων με θέματα πέρα και έξω από τις αρμοδιότητές τους,  μειώνει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία τους  και δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση την επίλυση των πραγματικών αναγκών των συναδελφισσών και των συναδέλφων.

Ο κομματικός συνδικαλισμός δεν έχει καμία θέση στα Σωματεία. Καλώ και τις άλλες Παρατάξεις να καταδικάσουν την επαναλαμβανόμενη τακτική της ΑΣΕ(ΠΑΜΕ- ΚΚΕ)  και να αναλάβουν τις πραγματικές συνδικαλιστικές τους ευθύνες.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις  προς ψήφιση,  που έχουν ως μοναδικό τους στόχο την παραπληροφόρηση και τα κομματικά παιχνίδια στις πλάτες του εκπαιδευτικού κόσμου, η ΔΑΚΕ δεν πρόκειται να συναινέσει ποτέ . Καταγγέλλουμε τις συγκεκριμένες πρακτικές καταγράφοντας ευκρινώς τις συνδικαλιστικές μας θέσεις στα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ , επικαλούμαστε το άρθρο 11(έντεκα) του καταστατικού της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας περί κύρους των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου  και απέχουμε από τη σχετική ψηφοφορία για να μη συμβάλουμε με την παρουσία μας στην εκτέλεση κομματικών εντολών .

Δεν σκύβουμε το κεφάλι σε κανένα κομματικό επιτελείο. Δίνουμε λόγο μόνο στις συναδέλφισσες και στους συναδέλφους μας, που μας στηρίζουν σε κάθε ευκαιρία  με όλη τους τη δύναμη .

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ