Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2022

Με σύνθημα «Η Ανακύκλωση, είναι πράξη πολιτισμού», η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος θα υλοποιήσει τους επόμενους μήνες  καμπάνια για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία και τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Η καμπάνια, που θα υποστηριχθεί οικονομικά από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, θα απευθύνεται κυρίως στους μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου Λαρισαίων οι οποίοι θα ενημερωθούν για τα οφέλη της ανακύκλωσης με πρόγραμμα επισκέψεων που θα υλοποιηθεί κατά τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις σε ομάδες επαγγελματιών σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας και τους εμπορικούς συλλόγους όλου του νομού.

Παράλληλα, θα υπάρξει καμπάνια ενημέρωσης για τους πολίτες της Λάρισας.

Με τη διαδικασία της ανακύκλωσης επιτυγχάνονται σημαντικά οφέλη για τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και την προστασία το περιβάλλοντος.

Από τις σημαντικές στιγμές της προσπάθειας που ξεκινάει θα αποτελέσει η συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου (Σάββατο 11 Ιουνίου, ώρα 21.00, στον προαύλιο χώρο του Μύλου Παπά) ο οποίος επανέρχεται στα καλοκαιρινά μουσικά δρώμενα συμμετέχοντας με χαρά στον εορτασμό της Ημέρας Περιβάλλοντος.

Ο Λαρισαίος καλλιτέχνης, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι ο πολιτισμός στηρίζεται – κατά βάση – στην ανακύκλωση παλιότερων δημιουργιών, συμφωνεί: «η ανακύκλωση είναι πολιτισμός». Έτσι, με χαρά στηρίζει και προβάλλει τη σχετική καμπάνια του Δήμου Λαρισαίων. Μαζί του, συνοδοιπόρος από παλιά, η Μελίνα Κανά!

*φωτο αρχείου από παλαιότερες δράσεις του Δήμου Λαρισαίων με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΕΕΑΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ