Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ ΣΤΟ 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ FORUM ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, κ. Άννα Βαγενά, απηύθυνε χαιρετισμό, το Σάββατο 4 Ιουνίου, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Forum γυναικείας επιχειρηματικότητας, για την υποστήριξη της γυναίκας επιχειρηματία στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λάρισας και η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου στη Λάρισα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού της κ. Βαγενά:

«Καλησπέρα σας,

Ευχαριστώ πολύ για την τιμητική πρόσκληση να απευθύνω χαιρετισμό στο συνέδριό σας. Συγχαίρω θερμά το Επιμελητήριο Λάρισας, καθώς και το Τμήμα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου, για αυτή την ωραία πρωτοβουλία και για αυτή την διοργάνωση.

Γυναίκα επιχειρηματίας, γυναίκα σε σχέση με την πολιτική, δύο τεράστια θέματα.

Εγώ προσωπικά, τυχαίνει να έχω εμπειρία και από τα δύο αυτά πεδία. Είμαι επιχειρηματίας, διευθύνω το θέατρο “Μεταξουργείο” εδώ και 23 χρόνια, έναν πολιτιστικό πυρήνα στο κέντρο της Αθήνας και ξέρω πάρα πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι επιχειρηματίας, να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου, να μπορείς να αναπτύσσεις την επιχείρησή σου και κυρίως, να εξυπηρετείς τον σκοπό για τον οποίο ίδρυσες την επιχείρησή σου.

Θα έλεγα ότι, οι γυναίκες έχουν ένα πλεονέκτημα σε αυτόν τον τομέα, το πλεονέκτημα ότι έχουν, θα με συγχωρήσουν οι άνδρες, μεγαλύτερη φαντασία και μεγαλύτερη ευελιξία στη σκέψη τους. Ύστερα, οι γυναίκες, από μικρά κορίτσια έχουν συνηθίσει, μέσα στο σπίτι, στην οικιακή οικονομία να κάνουν επιχείρηση.

Οι νοικοκυρές, οι Ελληνίδες νοικοκυρές είναι όλες επιχειρηματίες στο σπίτι τους. Αυτές κουμαντάρουν τα νοικοκυριά, αυτές βρίσκουν τον τρόπο που θα εξασφαλιστούν οι πόροι, καθοδηγούν πολλές φορές τους συντρόφους τους, γιατί έχουν την ευθύνη του σπιτιού και του νοικοκυριού. Αυτό, η δικιά μου η γενιά, το έχουμε βιώσει από τις μητέρες μας και ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει “κουμαντάρω το σπίτι”.

Και όταν κουμαντάρω το νοικοκυριό, κουμαντάρω και μία επιχείρηση πολύ καλύτερα.

Ο δεύτερος τομέας, είναι αυτός που έχει σχέση με την πολιτική και τη σχέση της γυναίκας με την πολιτική και την εξουσία. Κι εδώ, θα ήθελα να πω ότι, είναι πολύ φυσικό οι γυναίκες να ασχολούνται και με την πολιτική και με την διαχείριση της Κυβέρνησης, της εξουσίας, γιατί από μόνες τους οι γυναίκες έχουν ηγετική φυσιογνωμία, ηγετική τάση, είναι ηγέτιδες. Είναι ηγέτιδες γιατί είναι μάνες και γιατί είναι αναγκασμένες να επιβιώσουν, από τη φύση τους, σε δύσκολες συνθήκες.

Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, πιστεύω ακράδαντα ότι οι γυναίκες επιχειρηματίες και οι γυναίκες σε σχέση με την πολιτική είναι απαραίτητες για τη δομή της κοινωνίας μας και κάθε κοινωνίας.

Εύχομαι σε όλες καλή επιτυχία, καλή τύχη και να είστε περήφανες και χαρούμενες πού είστε γυναίκες επιχειρηματίες.

Σας ευχαριστώ.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ