ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ Γ. ΣΒΑΡΤΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ UNESCO

Χθες Σάββατο 4 Ιουνίου ο Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Ομίλου Unesco Ν. Λάρισας, όπου ανακοινώθηκε η προσπάθεια ένταξης του Αρχοντικού Γεωργίου Σβάρτς στα Αμπελάκια ως Mνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση και ανακοίνωσε, ότι ο Δήμος Τεμπών θα συμμετέχει στην προσπάθεια ένταξης του Αρχοντικού Γεωργίου Σβάρτς στα Αμπελάκια ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Επίσης ανέφερε, ότι ως Δήμαρχος Τεμπών και ως δημοτική Αρχή στηρίζει εμπράκτως τις προσπάθειες της Τοπικής Επιτροπής UNESCO Ν. Λάρισας και της Προέδρου κας Θεοδώρας Κάλλα, καθώς είναι αξία ανεκτίμητη και πολύτιμη για τον Δήμο Τεμπών και τους κατοίκους του να ενταχθεί και να κηρυχθεί το Αρχοντικό Γεωργίου Σβάρτς στα Αμπελάκια ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

“Στην προσπάθεια αυτή, σας χρειαζόμαστε όλους αρωγούς και συνοδοιπόρους, καθετί που αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά είναι τιμή για μας”, τόνισε ο Δήμαρχος Τεμπών.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέτα Μακρή, η οποία απηύθυνε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό, οι βουλευτές της Ν.Δ. του Ν. Λάρισας κα Στέλλα Μπίζιου και ο κ. Χρήστος Κέλλας, χαιρετισμό έστειλαν η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ν. Λάρισας κα Ευαγγελία Λιακούλη, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Πίνακας, παρούσα και η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κα Τάνια Δοκου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας κ. Κώστας Κορακίδης και ο πρώην Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου. Παρόντες ήταν ακόμη η Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου Ελασσόνας κα Αικατερίνη Ρόκκου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ελασσόνας κ. Κώστας Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τσαριτσάνης κ. Αχιλλέας Μητσιμπόνας, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων κα Ζωή Φτίκα. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, η Πρόεδρος της UNESCO της Τοπικής Επιτροπής Λάρισας κα Θεοδώρα Κάλλα και ο καθηγητής ελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου Νις της Σερβίας κ. Αθανάσιος Μπίντας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ