ΆΜΕΣΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Επικοινωνία της Στ. Μπίζιου με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Αν. Λυκουρέντζο 

Άμεση επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο είχε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, αμέσως μετά την χθεσινή χαλαζόπτωση που έπληξε εκτάσεις του δήμου Κιλελέρ.

Η κα Μπίζιου ζήτησε από τον κ. Λυκουρέντζο να ξεκινήσει άμεσα το εκτιμητικό έργο και να ενισχυθεί το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Λάρισας με έκτακτο προσωπικό για την ταχεία διεκπεραίωση των εκτιμήσεων και έλαβε την ενημέρωση πως κλιμάκια του ΕΛΓΑ, με επικεφαλής τον προϊστάμενο του Οργανισμού στη Λάρισα κ. Σπυρόπουλο, μετέβησαν ήδη στις πληγείσες περιοχές ώστε να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης, να οριοθετήσουν τις περιοχές που επλήγησαν και να επισημάνουν τις καλλιέργειες που υπέστησαν ζημίες.

Τέλος η κα Μπίζιου ζήτησε οι εκτιμητές να λάβουν χιλιομετρική αποζημίωση 0.30€ το χιλιόμετρο αντί του ισχύοντος 0,15€, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση του Διοικητή πως το αίτημα της αυτό θα ικανοποιηθεί.

Η βουλευτής Λαρίσης προσκάλεσε τον κ. Λυκουρέντζο να επισκεφτεί μια ακόμη φορά το νομό της Λάρισας, για να διαπιστώσει ο ίδιος το μέγεθος της καταστροφής.

«Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών που πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα. Αξιοποιώντας εθνικούς και συγχρηματοδοτούμενους πόρους καταβάλλει άμεσα αποζημιώσεις και όχι ύστερα από την πάροδο ετών όπως συνηθιζόταν», δήλωσε η κα Μπίζιου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ