ΑΣ «ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ» ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ!

Ο Β. Κόκκαλης μετά τις νέες καταστροφές από χαλάζι

Να προχωρήσει άμεσα ο ΕΛΓΑ σε αλλαγή του κανονισμού ασφάλισης του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, ζητεί ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, μετά τις νέες καταστροφές που έλαβαν χώρα τη Δευτέρα σε περιοχές των δήμων Κιλελέρ, Τεμπών και Ελασσόνας.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης τονίζει τα εξής: «Είναι πλέον κάτι παραπάνω από εμφανές πως οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι εδώ, είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση και πλήττουν διαρκώς τον πρωτογενή τομέα.

Εδώ και χρόνια, από τον καιρό που ήμουν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατανοώντας τις επιταγές των καιρών – κυριολεκτικά – εκκίνησα τη διαδικασία αναθεώρησης του κανονισμού ασφάλισης.

Η Νέα Δημοκρατία με το επιτελικό της κράτος, το μόνο που κατάφεραν να πανηγυρίζουν τα τελευταία τρία χρόνια, είναι η – α λα καρτ – ταχύτερη πληρωμή κάποιων αποζημιώσεων. Γιατί όπως έμαθε όλη η χώρα, στην περίπτωση των Φαρσάλων, οι αγρότες που χτυπήθηκαν την προηγούμενη βδομάδα από χαλάζι, δεν είχαν λάβει καν τα πορίσματα των ζημιών από το 2021!

Ας ξυπνήσει λοιπόν η διοίκηση του ΕΛΓΑ, ή επιτέλους ας τους αντικαταστήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που φέρει την ευθύνη, ως πολιτικός της προϊστάμενος. Εδώ και τώρα αναθεώρηση του κανονισμού και εναρμόνισή του με τις νέες κλιματολογικές συνθήκες. Περιττό να αναφέρω την αυτονόητη ανάγκη οι εκτιμήσεις των χθεσινών ζημιών να γίνουν… «χθες», με συνέπεια, δικαιοσύνη και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις το συντομότερο.

Η ανοχή των αγροτών που πληρώνουν καθημερινά το μάρμαρο της ενεργειακής κρίσης και της αναλγησίας του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη έχει τελειώσει. Θα τους πάρουν με τις πέτρες…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ