ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙ Η Ρούλα Σουρλαντζή- Ζαχαράκη, Μέλος της Ν.Ε. Λάρισας ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Ο τόπος που θα επιλέξουν οι τουρίστες να περάσουν τις διακοπές τους σίγουρα αγγίζει τα ενδιαφέροντά τους (περιβάλλον-συνέδρια -ιστορία-αναψυχή-γαστρονομία κλπ) .Δεν φτάνουν όμως όλα τα παραπάνω στις μέρες μας με τον covid-19 που είναι ακόμα εδώ. Χρειάζεται να νιώθουν ασφάλεια κυρίως σε θέματα υγείας. Τα μέρη που θα επισκεφτούν πρέπει να έχουν ιατρικές δομές και ξενοδοχεία καραντίνας.

Η FedHATTA μας πληροφορεί ότι δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί από την πολιτεία τα ξενοδοχεία τα οποία θα λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία καραντίνας, όπως είχε γίνει τις δύο προηγούμενες χρονιές της πανδημίας.

Τι είναι η FEDHATTA;

H FEDHATTA, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, είναι ο πανελλήνιος εκπρόσωπος του συνόλου του κλάδου των τουριστικών γραφείων στους αντίστοιχους εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς. Ιδρύθηκε το 2002 με στόχο να ενώσει και να ενδυναμώσει τους Συνδέσμους Τουριστικών Γραφείων της Ελλάδας.

Η Ομοσπονδία, μέσω των Συνδέσμων – μελών της, εκπροσωπεί περίπου 2.500 τουριστικά γραφεία από όλη τη χώρα τα οποία απασχολούν πάνω από 22.000 εργαζόμενους

Τα τουριστικά γραφεία (Μέλη των Συνδέσμων – Μελών της Ομοσπονδίας) καλύπτουν στο σύνολό του το ευρύ φάσμα των τουριστικών δραστηριοτήτων (συνεδριακός, πολιτιστικός, θρησκευτικός, αναψυχής, επαγγελματικός, πολυτελείας κλπ), είναι οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων, και βέβαια κύριο έργο τους είναι η σύνθεση και προσφορά του συνόλου του τουριστικού προϊόντος (ξενοδοχεία, αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις σε αρχ. χώρους, συνέδρια, κλπ), στο σύνολο της χώρας, στους Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Η συνεισφορά της FEDHATTA στο τουριστικό γίγνεσθαι της χώρας είναι καθοριστική.

Η Ομοσπονδία FedHATTA εδώ και μήνες ζητεί από τα αρμόδια Υπουργεία την κοινοποίηση καταλόγου με καταλύματα (είτε ξενοδοχεία, είτε ιατρικές δομές) στα οποία θα μπορούν να κατευθύνουν τα τουριστικά γραφεία ενδεχόμενα κρούσματα covid-19, τα οποία μπορεί να προκύψουν είτε κατά την άφιξη ταξιδιωτών στην Ελλάδα είτε κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη χώρα μας.

Είναι πολύ σημαντικό για τον κλάδο να έχει τη συγκεκριμένη πληροφόρηση αλλά και κάθε άλλου είδους οδηγίες έτσι ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα να διαχειριστεί με ταχύτητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα ενδεχόμενα κρούσματα.

Η χώρα μας ως εξαιρετικά δημοφιλής τουριστικός προορισμός, δεν μπορεί να στοχεύει σε μεγάλους αριθμούς τουριστών και, ταυτόχρονα, εν μέσω της πανδημίας, να απαξιώνει τους επισκέπτες της που μπορεί να νοσήσουν. Είναι απάνθρωπο, φιλοξενούμενοι στη χώρα μας, τη στιγμή που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας, να διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει κατάλληλη δομή για τη φιλοξενία τους τονίζει ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

Ας φροντίσουν λοιπόν οι αρμόδιοι να λάβουν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα που αφορούν την υγεία των τουριστών αλλά και των κατοίκων των τουριστικών προορισμών , ώστε το καλοκαίρι του 2022 να περάσει με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα στον τομέα της υγείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ